fbpx

Lombardiet er en af Italiens største regioner i den nordlige del af landet og deler en grænse med Schweiz.

Regionen strækker sig fra Alperne til Po-dalens lavland. Området er hjemsted for en bred vifte af landskaber, herunder det betagende Alpa, der kan prale af skiområderne Valchiavenna, Valtellina og Valcamonica. Vinter sportsentusiaster vil ikke finde nogen mangel på state-of-the-art faciliteter i Lombardiet, for eksempel i de ekstremt populære skisportssteder Tonale, Bormio, Livigno og Madesimo. Er man til skisport i de helt øvre luftlag, bør man overveje en tur til Breuil-Cervinia. Byen, som i sig selv ligger godt 2000 meter. over havets overflade, giver anledning til de helt vilde ture på ski. Der er nemlig knap 4000 meter fra toppen af den højeste pist til havets overflade. Sus ned ad de enestående pister og oplev det smukke, snedækkede landskab med vind i håret.

Idyllisk og rolig natur i Lombardiet

Et andet aspekt der definerer regionen, er dens rullende bakker, der omfatter det karakteristiske Franciacorta område. Området er specielt kendt for sine vinmarker og vinproduktion. Er man vinentusiast på ferie i Nordinortalien, kan man følge vinruten Strada del Vino Franciacorta rundt. Her kan man smage på nogle af Italiens mousserende fineste vine og samtidig opleve den ægte Italienske idyl.

Et kendetegn ved regionen er også dens store søer, hvor Gardasøen er Italiens største. Området tiltrækker desuden mange besøgende til Sirmione og andre velkendte destinationer, såsom Gardasøens vestkyst. Man skal heller ikke gå glip af smukke steder som Comosøen og Lago Maggiore, der er omgivet af smukke huse, parker og maleriske små byer. Af andre, mindre kendte områder kan Iseo-søen nævnes. Området kan omtales som Italiens skjulte naturskat, da søen ikke er ligeså kendt som Gardasøen og Comosøen. Ikke desto mindre emmer området fred, idyl og eventyrlighed.

Lombardiet har utallige andre karakteristiske facetter. Regionen er også kendetegnet ved de store lavlande i Po-dalen, dækket af skinnende spejle af vand og rismarker. Området, støttet af dets geografiske beliggenhed og frugtbare jord, vil fange dig med sin natur, historie, kunst og kultur. Alt dette blandet sammen i harmoni med innovation, teknologi, mode, underholdning og et moderne perspektiv.

Regionen omfatter provinserne og byerne Bergamo, Brescia, Como, Cremona, Lecco, Lodi, Mantua, Milano, Monza og Brianza, Pavia, Sondrio og Varese.

Vil du vide mere?

Læs mere om Lombardiet hos Lonely Planet lige her.

Spinner Indlæser...

Regioner i Lombardiet

Ferie ved Comosøen – En perle i Norditalien Hvor ligger Comosøen? Comosøen er den tredjestørste sø i Italien. Den er beliggende i det nordlige...
Livigno – en skiferie for alle Livigno er en af danskernes foretrukne destinationer, når det kommer til årets skitur. Man skal heller ikke ha...
Milano er Italiens hovedstad hvad angår forretningsliv, design og mode. Det samtidig en by med fantastisk kunst og kultur samt et glamourøst natteli...

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY