fbpx

Cinque Terre

I den nordlige region, Ligurien, i Italien finder man byen La Spezia. Lækre strande, et krystalklart hav, en spektakulær udsigt, kunstnerisk arv, frodig natur og små, hyggelige landsbyer er kendetegnet ved provinsen. Sidstnævnte er klart noget, der trækker folk til – især Cinque Terre, der er et populært rejsemål. Det strækker sig over cirka 15 kilometer og ligger langs det Liguriske Hav mod syd-vest.

La Spezia

Kysten og de hyggelige, maritime landsbyer er helt klart områdets største attraktion. I La Spezia venter der nogle helt særlige oplevelser og der er massere at tage sig til. Oplev byens fantastisk smukke panoramaudsigt fra promenaden, hvor især Apuan-alperne dominerer med sin massive bjergkæde.

En anden naturskøn perle i La Spezia må være Castello di San Giorgio. Slottet er for nylig blevet renoveret og huser i dag en stor arkæologisk samling fra området mellem forhistorisk tid og middelalderen. For de kunstinteresserede kan man besøge CAMeC, Center for moderne kunst, og Museo Civico Amedeo Lia, som huser mesterværker af Sebastiano del Piombo, Tintoretto, Tiziano og Pontormo.

Endelig er byen den perfekte destination, hvis ikke man ønsker at lade sig begrænse rent geografisk. Med kort afstand til Toscana kan man opleve flere af Italiens regioner på én og samme ferie. Derudover ligger byer såsom Pisa og Firenze inden for køreafstand, hvilket kan give din rejse en snert af storbyferie. Endelig ligger Cinque Terre i kort afstand fra La Spezia. Området at finde på UNESCOs verdensarvsliste og er efter vores overbevisning en af Italiens smukkeste områder.

Cinque Terre

Cinque Terre kan på dansk oversættes til ”fem jord” og omfatter (som navnet antyder) fem smukke byer. Byerne ligger som perler på en snor og er navngivet Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso. Karakteristisk for alle fem havnebyer er de små, farverige huse, der er omringet af en frodig og smuk natur.

De fem byer forbindes af et stisystem, som varierer mellem sværhedsgrader. Nogle stier er egnede for kørestolsbrugere, mens andre stier i højere grad kræver det rette vandreudstyr.

Længst mod nord finder man byen Monterosso.

Byen er en gammel landsby, og herfra får man en fantastisk panoramaudsigt over vandet. En stor del af byen, der grænser ud til havet, er sandstrande, hvilket giver anledning til nogle solrige og afslappende timer ved havet. Ligeledes har byen en lang strandpromenade, som strækker sig i lige så stort omfang som byens lange sandstrande.

En tur op i Monterosso by bringer jer forbi byens seværdigheder; det gamle slot, baptistkirken og klostret. Derudover er de små, snørklede gader i sig selv en oplevelse værd.

Knap fire kilometer syd fra Monterosse finder man byen Vernazza.

Byens havn ligger i en bugt og er meget karakteristisk for denne by. Ved den lille havn finder man byens piazza (plads) hvor restauranter og både ligger op ad hinanden, hvilket i den grad værner om byens maritime traditioner.

Herfra kan man følge de små gader ind til byens charmerende midte. På den sydlige del af byen, et stenkast fra havnen, finder man Castello Doria. Slottet er 60 meter højt og giver nok byens bedste panoramaudsigt over kysten.

Som den tredje perle i rækken finder man Corniglia.

Er man interesseret i italienske vine, er Corniglia helt klart den rette by ud af de fem. Her produceres forskellige vine, blandt andet den kendte Cinque Terre DOC, Pollenza og den velkendte Sciacchetrà.

Corniglia er en af de mindre byer i perlerækken med kun én enkelt gade, der baner vejen gennem byen. Ikke desto mindre giver dette anledning til at udforske byen til fods, hvilket vi mener giver den bedste oplevelse af byen. På tur til fods oplever man byens små gader og stræder, snørklede stier, den fantastiske natur, gammel arkitektur og ikke mindst en hyggelig atmosfære. Søger man syd på for byen, finder man byens (nudist!) strand, Givano-stranden.

Den fjerde by i rækken er Manarola.

Byen starter længere inde i Italien og snørkler sig ud mod vandet. Starter man inde i Italien ligger byen placeret på toppen af en klippe, og herfra kan man nærmest trille hele vejen ned ad bakke til havnen. Øverst på klippen består området primært af vinmarker og frugtplantager. Jo længere man begiver sig mod havnen, jo mere begynder området at ændre sig. De forskelligfarvede, gamle huse dukker op, og den maritime stemning begynder så småt at titte frem.

Følger man de snørklede stier og klipper, ender man helt nede ved vandkanten. Sandstrande finder man ikke i Manarola, men ikke desto mindre kan man fra vandkanten få nogle helt fantastiske udsigter til havet og de specielle huse, som i den grad kendetegner Cinque Terre.

Til sidst, men ikke mindst, finder man Riomaggiore længst mod syd.

Riomaggiore er nok Cinque Terres mest berømte by, og det er ikke uden grund. Først og fremmest ligger byen ikke langt fra La Spezia, som er en af de mest velkendte byer i området. Byen er en af de større i området, hvilket også betyder, at der er flere besøgende. Det giver i den grad liv i gaden, hvilket kan mærkes i både butikker, caféer og restauranter.

Det meste af byen ligger i en smal og stejl dal, med de høje, farverige huse på hver sin side af hovedvejen. Nedenfor husene finder man byens havn, og lige syd for byen finder man den nærmeste strand.

Spinner Indlæser...

Regioner i Cinque Terre

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY