fbpx

Litauens lille hovedstad der altid har stået lidt i skyggen af Tallinn og Riga. En rejse til Vilnius byder på en arkitektonisk perle med den største gamle bydel og mange barokbygninger.

Vilnius ligger i den sydøstlige del af Litauen og er dermed en del af Baltikum. Det er Litauens største by med knap 600.000 indbyggere.

I de smalle gader kan man døgnet rundt finde gode caféer og restauranter. Ikke alle er lige lette at finde frem til, men et godt tip er at sniffe sig frem efter duften af kaffe og god mad. I Vilnius vil du kunne se den gamle historiske bydel med et væld af arkitektur. Oplev Vilnius Katedralen, Universitetet, Piliesgaden med de historiske bygninger fra det 16. og 18. århundrede og Vilnius’ gotiske kvarter med kirkerne St. Anne og Bernardine. Derudover er der den gamle rådhusplads, barokkirkerne St. Peter og Paul, og Daggry Porten med billede af Jomfru Maria, der siges at kunne udøve mirakler.

Desuden kan en eftermiddagstur til Trakai, Litauens tidligere hovedstad der ligger 28 kilometer fra Vilnius, varmt anbefales. I dag er byen kendt for sit slot fra det 15. århundrede, der huser en udstilling af forhistoriske fund, kunstværker fra det 17-18.århundrede, og fortællinger om de Litauiske storhertugers liv og levemåde.

Vilnius er en af mange byer, som ligger på krydsvejen mellem øst, vest, nord og syd. De mange forskellige kulturer som har været i byen, gør den helt unik i stemning såvel som arkitektur. Mange turister har efterhånden taget på en rejse til Vilnius, og i 1994 blev ”den gamle bydel” skrevet på UNESCO’s liste. Den gamle bydel er en arkitektonisk blanding mellem gotiske og barokke kirker til et rådhus fra klassicismen. Byen byder på alt lige fra flotte bygninger til gode restauranter og stilsikre shoppingmuligheder.

Spinner Indlæser...

Regioner i Vilnius

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY