fbpx

Tag på rejse til Budapest, Ungarns hovedstad, som folder sig ud på begge sider af Donau-floden. Budapest udspringer af to byer, Buda og Pest, og er en meget besøgt storby i Østeuropa.

Hele byen er en stor metropol med 1.7 millioner indbyggere. Når I tager på ferie til Budapest, så er det oplagt at tage en bådtur langs Donau. Turen tager cirka 1 time og giver et godt indblik i hvor pragtfuld byen er på begge sider af floden. Oplev den ene eller den anden side af Donau — eller oplev diversiteten af de to bydele!

En tur til Buda-Pest

Besøg Buda-siden på jeres ferie til Budapest og oplev Gellertbjerget med citadellet og den berømte Matthias-kirke. På denne side af floden finder man også Castle Hill, som er en bydel der bringer jer tilbage til middelalderen. Oplev det majestætiske slot, som står flot på højen. Slottet tårner op over resten af bydelen med intet mindre end 170 meter over Donau-floden. Castle Hill distriktet er desuden en fredet verdensarv og er at finde på UNESCOs verdensarvsliste, og er også af den grund en speciel seværdighed i byen. Buda er desuden kendetegnet på sine romantiske gader og gyder, og området emmer af fred og ro.

På Pest-siden ligger det majestætiske parlamentet, de mange shoppingmuligheder, de flotte boulevarder og liebhaver-boligerne. Det er oplagt at rejse til Budapest, hvis man vil opleve nogle af verdens mest exceptionelle synagoger. I Pest finder man nemlig den store synagoge, som måler intet mindre end 75 meter i længden og 27 meter i bredden. Af den grund er Dohany-synagogen fra år 1859 den største i hele Europa og den næststørste i hele verden. Det er en af Budapests største turistattraktioner. Området byder på mange kulturelle og historiske skatte, arkitektur, og emmer i høj grad af liv og glæde.

Slap af og nyd en drink i den fænomenale storby

Når dagen er omme og fødderne er ømme efter mange timers gå-tur på jeres ferie til Budapest, er det tid til at nyde en drink eller to. Budapest har et spændende og pulserende natteliv og her er rig mulighed for at få stillet tørsten. Byen byder på alt fra Jazz til natklubber som har åbent helt frem til den lyse morgen.

Spinner Indlæser...

Regioner i Budapest

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY