fbpx

På en rejse til Napoli kan du opleve en skattekiste af kunst og historie, af uudslettelige tegn fra tidligere dominans, som hver især har haft deres islæt på byen. Napolis centrum omfatter især en arv, der er så rig, at den er blevet udpeget som UNESCO World Heritage Site.

Napoli er hovedstaden i Campania. Byens 2500 års historie er vist gennem paladser, kirker, monumenter og kunstgallerier. De omkranses af de livlige og kreative napolitanere, der har deres dagligdag i historiske omgivelser. Fire slotte tårner over byen:

  • De forskellige, men velintegrerede, arkitektoniske linjer i Castel Nuovo (også kendt som Maschio Angioino) fremkalder den dobbelte rolle som både palads og fæstning. Bygningen var under Anjou- og Aragon-familiens dominans. Triumfbuen bestilt af King Alfonso I af Aragon, og designet af Pietro de Martino og Francesco Laurana, er et sjældent syn grundet dens hårde skønhed.
  • På en lille ø, der er forbundet med fastlandet via enbro, finder du den monumentale Castello dell’Ovo. I dag er det et udstillings- og kongrescenter med en fantastisk udsigt over hele bugten.
  • Beliggende på Vomero ligger Castel Sant’Elmo med udsigt over gaden, Spaccanapoli. Vejen deler byen i to sektioner og går gennem Napolis centrum.
  • Castel Capuano blev oprindeligt bygget som en fæstning, men efterfølgende renoveret og omdannet til en bolig for aristokraterne. I nærheden ligger Porta Capuana, skitseret af en marmorbue – indgangen til den gamle bydel.

Bygninger, der skal ses

Kirkerne i Napoli er utallige. Katedralen er opført ovenpå eksisterende bygninger og har gennem tiden gennemgået radikale ændringer for at reparere skader forårsaget af jordskælv. I 1800 valgte Enrico Alvino den nuværende synlige vertikale udvikling, der har facader med spirer og nicher.

Andre must see kirker i byen omfatter også: San Lorenzo Maggiore Basilica, Gesú Nuovo kirken, Santa Chiara klosteret og San Domenico Maggiore. Den mest fremtrædende plads i Napoli er Piazza del Plebiscito, der viser den store søjlegang designet af Gioacchino Murat. Pladsen ligger foran det storslåede kongeslot designet af Domenico Fontana. Slottet er hjemsted for Vittorio Emanuele III National Library. Det er det største i det sydlige Italien og byder på antikke og uvurderlige ting. Det berømte Teatro San Carlo ligger bag slottet. Det smukke Umberto I Galleri ligger lige foran teaterindgangen.

Det kan du også opleve i Napoli

På din rejse til Napoli, er museerne vigtige at besøge, hvis du ønsker at forstå byens interessante historie. Museer såsom Palazzo Reale di Capodimonte, Museo Civico Gaetano Filangieri og det arkæologiske museum er værd at besøge.

Langs en af Napolis hovedgader, Via Toledo, ligger det såkaldte Quartieri Spagnoli (det spanske kvarter). Bygget i 1500 af Don Pedro da Toledo som barakker til sin hær, er det spanske kvarter nu det kvarter med den mest autentiske napolitanske ånd. Atmosfæren, der gennemsyrer området, kan også mærkes i hele provinsen, hvor en gammel mystik blander sig med den uforlignelige skønhed i miljøet.

Spinner Indlæser...

Regioner i Napoli

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY