fbpx

En rejse til Apulien er for dig, som ønsker at opdage noget nyt, spændende og anderledes i Italien

Her finder du fantastisk mad, olivenolie og rigtig mange gode vine som er mindre kendte i Danmark.

Apulien, også kaldet “Italiens hæl”, er måske ikke Italiens mest besøgte turistområde, men bestemt et besøg værd, ligegyldigt hvilken type rejse man søger.

En region med meget historie

I den sydlige del af Apulien, omkring Tarantobugten, ligger Magna Grecia regionen, som er rig på historie og frilandsmuseer. I Apulien finder du islæt fra den antikke græske civilisation, der er udtrykt i disse områder på en sublim måde, til den romerske periode, og til sidst fra de lokale folk, der kom fra forskellige traditioner og oprindelse, som bosatte sig her.

Den vigtigste by i Apulien er Taranto. Det er en gammel græsk koloni og er en by mellem to have. Et besøg i det enorme National Archeological Museum er et absolut must. Af særlig interesse er den unikke samling af antikke smykker kendt som “Ori di Taranto”.

En anden spændende tur er i Itria-dalen. Her finder du Alberobello, der med sit lille historiske centrum, består af de berømte Trulli (små hvide huse med mørke, kegleformede tag). Der er også byen Martina Franca med sine mange barokkirker. Castellana Grotte er også besøg værd grundet byens fascinerende underjordisk grotte system, som blev opdaget i 1938.

Kører du mod Apuliens kyst fra Alberobello finder du smukke byer som Polignano a MareMonopoliOstuni og Fasano. Og er du sulten, er byen Altamura, med det eneste DOP-udmærkede brød i Italien, et must-see. Det er en smuk lille by, hvor gamle bagertraditioner bliver holdt ved lige i byens mange små bagerier, der laver det skønneste brød.

Apulien var Federico den Andens land, som var en af de hellige romerske kejsere. Det historiske islæt fra hans periode kan absolut ses i området. Det kan også anbefales at se slottet Castel del Monte, som er på UNESCO’s liste over kulturarv, og mange andre slotte i området nord for Bari.

Spinner Indlæser...

Regioner i Apulien

Tag på ferie til Apuliens hovedstad Bari og nyd storslået natur og en helt unik atmosfære Bari er hovedstaden i regionen Apulien og ligger i ”hæ...
Tag på en rejse til Gargano halvøen og få en uforglemmelige ferie. Det ligger i det nordlige Apulien i Italien, tæt på grænsen til regionen A...
Tag på en rejse til Lecce, som ligger i Salento – den sydligste del af Italien og Apulien. Provinsen ligger mellem de klare vande i Adriater...

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY