fbpx

“Kulturel” og “fascinerende” er blot 2 af de mange ord, der beskriver Prag. Det er en af Europas allersmukkeste byer med sine fantastisk flotte broer og historiske arkitektur med majestætiske tårne og spir.

Prag er ifølge mange en af Østeuropas mest charmerende hovedstæder. Det er den blandt andet på grund af de listige knejper med velskænket tjekkisk øl, der blander sig med dukkehusagtige bygninger i jugendstil. Byen er nærmest som labyrint af små krogede gader, der slanger sig indimellem hinanden og er som skabt til at blive væk i. At vandre rundt i de smalle gader, kigge indenfor i maleriske baggårde er en oplevelse man vil huske længe. Skulle man blive sulten eller tørstig under sin vandren af denne skønne by, er heldigvis mange gode cafeer og restauranter i alle prislejer.

Det kan du opleve i Prag

Når I besøger Prag, bør I lægge vejen forbi Det Gule Marked. Når man går fra centrum over den næsten 700 år gamle Karlsbro finder I markedet. Her kan I købe alverdens ting og sager, og man kan sagtens prutte om priserne, da sælgerne er notoriske for at prøve at få lidt flere penge fra turister. Et andet sted der skal opleves er den jødiske bydel, Josefov, hvor man finder kosher-restauranter, Den Jødiske Kirkegård og gamle synagoger, der har overlevet 2. Verdenskrig. Bydelen er bestemt et besøg værd, da man får et imponerende indblik i den jødiske kulturs historie.

Sidst, men ikke mindst, er det et klart must at få set det astronomisk ur fra år 1410 på Rådhustårnet i Staré Mesto. Der er et mekanisk skuespil, som giver en forestilling hver time, hvor to låger åbnes over uret, og de 12 apostle kommer frem en efter en, drejer sig og hilser på forsamlingen.

Prag kan dermed tilfredsstille din visuelle sans, men byen giver også smagssanserne en oplevelse. Tjekkiet er kendt for ikke at importere udenlandsk øl. De mener nemlig, at de selv brygger verdens bedste pilsnere. Så når I er i Prag, bør I besøge et af de autentiske værtshuse eller knejper, der kun skænker lokal pilsnere. Her venter der jer en helt sublim øl-oplevelse. Bedste udsigt over byen finder I på Prag borgen eller hvis I tager kabelbanen til toppen af Petrin højen. Tjekkerne er et afslappet og venligt folkefærd, hvis humoristiske sans går godt i spænd med den danske.

Must see:

  • Mala Strana — Lillesiden, berømt for kringlede smågader og original middelalder arkitektur.
  • Josefov.
  • Tyn kirken med Tycho Brahes grav.
  • Det Gule Marked.

Must see uden for Prag:

  • Theresienstadt
  • Karlstein
  • Konopiste

 

Spinner Indlæser...

Regioner i Prag

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY