fbpx

Ferie i Ligurien – den spektakulære italienske riviera

I det nordvestlige Italien på grænsen til Frankrig finder man den smukke region Ligurien, der strækker sig helt til Toscana. Regionen er formet som en smal halvmåne og er Italiens tredjemindste, men har masser at byde på: Imponerende bjerge og dejlige bølgende bakker, farvet af det grønne middelhavsgræs og med udsigt over Det Liguriske Hav. Natur, bjerge, kultur, underholdning og natteliv – alt, man skal gøre, er at vælge!

Farvandet i denne del af Middelhavet er centralt ved regionen, kombineret med sine karakteristiske klippekyster afbrudt af små bugter og strande af fint gyldent sand. Cinque Terre, Tigullio golfen, Riviera delle Palme, Riviera dei Fiori og regionens hovedstad Genova udgør Liguriens berømte kystlinje, der strækker sig mere end 300 km. fra Ameglia til Ventimiglia.

Liguriens historie

Genova er Liguriens hovedstad i den nordvestlige del af halvøen, og er et pragteksemplar på en gammel havneby. Under den industrielle revolution og især under Anden Verdenskrig blev Genova et af centrene under den berømte Genova-Milano-Torino trekantshandel. I dag er den stadig en af de største og travleste havne i Europa, men samtidig hyggelig og charmerende at bevæge sig rundt i.

Navnet Ligurien har en lang historie, da det kommer fra folket ligurerne, der beboede området for første gang i historien. Romerne overtog magten i området i det tredje århundrede f.Kr. Både lombarderne og frankerne har senere haft magten, indtil byen Genova blev en ledende magt allerede i det 11. århundrede. I år 1400 havde byen fået kontrol over hele regionen og blev en af de førende maritime og kommercielle magter i Europa. Siden har mange forsøgt at angribe Genova fra havsiden, hvilket har medført, at man den dag i dag finder flere historiske fæstninger mellem klipperne og ud for kysten. Genova spillede senere en afgørende rolle i Italiens forening i 1860 og blev en ledende havn i det forenede Italien, som kunne udfordre Marseille i Frankrig.

I dag fokuserer regionen i høj grad på udviklingen af kvalitetslandbrug og en mere bevidst og miljøvenlig turisme.

Oplev Ligurien

En rejse til Ligurien vil byde på mildt klima året rundt. Selv i de varmeste sommermåneder, hvor det bliver varmt og fugtigt, sørger havet for en forfriskende og afkølende brise. Efteråret byder på køligere men mildere vejr, og der er flere høstfestivaller og madevents. Bjergene giver læ for vintervindene, så Ligurien er kendt for tidlige grøntsager, blomster (især vestpå), oliven og vindruer.

Ligurien er mest kendt for sin olivenolie, den lokale hvidvin Vermentino samt havinspirerede mad med basilikumpesto fra basilikumbuskene på de bølgende liguriske bakker. Prøv eksempelvis den smagfulde Trofie al Pesto

Ligurien seværdigheder

Et kort over Ligurien vil vise, at der langs den liguriske kyst er mulighed for at se et fantastisk landskab. Besøg populære destinationer og spektakulære steder, der kun venter på at blive udforsket. Se vores lokale anbefalinger her:

 • Cinque Terre – en af de helt store seværdigheder i Ligurien er Cinque Terre, som er fem små farverige byer, der er bygget ind i og mellem klipperne: Byerne Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso. Cinque Terre er omgivet af en nationalpark, og byerne er forbundet af små stier af varierende sværhedsgrad hen over klippetoppene.
 • Havnebyen Genova, der blandt andet byder på et smukt historisk centrum Centro Storico, lokale madmarkeder og gadekunst samt et fantastisk akvarium, der er en af de største og mest prestigefyldte i Europa.
 • Portofino, en lille kystlandsby på sin egen halvø. Nu oser landsbyen af eksklusivitet med yachter i havnen og designerbutikker i gaderne.
 • Santa Margherita Ligure, en gammel fiskerlandsby der nu huser elegante hoteller og udsigter over fiskerbåde og yachter. En anelse mere nede på jorden end Portofino.
 • Sanremo, som kaldes blomsternes by og er berømt for den italienske musikfestival og for sit casino.
 • De raffinerede byer Bordighera og Alassio, med sine 3 km. lange, fine sandstrande.
 • Laigueglia og Varigotti, der er nogle af de mest uovertrufne perler indlejret i Riviera di Ponente
 • Rapallo er en ældre by med smukke historiske bygninger, såsom en borg ud for kysten samt en spektakulær kirke i barok-renæssance-stil med udsigt ud over byen. Man kan tage en svævebane fra byens centrum op til kirken.
 • Portovenere, der vender mod øen Palmaria, og som er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan du se den hvide og sorte kirke San Pietro, som ligger på et klippeforbjerg helt ude i havet, og hvorfra der er en spektakulær udsigt mod Cinque Terre. Der er også smuk udsigt fra kirken San Lorenzo i byens øvre del.
 • Lerici med dets store middelalderlige slot, elegante villaer og frodige haver
 • Sestri Levante, kendt som ”de to haves by” grundet et klippeforbjerg kaldet ”l’Isola”, der strækker sig ud i havet. Lille men spektakulære Baia del Silenzio ”Tavshedsbugten” på den ene side, og Baia delle Favole ”Eventyrbugten” på den anden – sidstnævnte er opkaldt efter H. C. Andersen, som opholdt sig i Sestri Levante i 1833 og forelskede sig i området. Hvert år afholder byen også en eventyrfestival dedikeret til forfatteren.
Spinner Indlæser...

Regioner i Ligurien

Cinque Terre I den nordlige region, Ligurien, i Italien finder man byen La Spezia. Lækre strande, et krystalklart hav, en spektakulær udsigt, kunstn...
Den smukke by Sanremo er en elegant by på Liguriens blomsterriviera. Byen er fyldt med pompøse villaer og Riviera-stil, og det er netop derfor byen ...

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

 • DD slash MM slash YYYY
 • DD slash MM slash YYYY