fbpx

Ferie ved Comosøen – En perle i Norditalien

Hvor ligger Comosøen?

Comosøen er den tredjestørste sø i Italien. Den er beliggende i det nordlige Italien, ca. 40 km nord for Milano, og ligner et omvendt Y når man ser det på kortet. Det er et perfekt sted, uanset om man ønsker at booke en feriebolig, tage på kør selv ferie, finde dyre eller billige hoteller med en masse smukke udsigter over søen.

Hvorfor rejse til Comosøen i Italien?

En rejse til Comosøen er en rejse til bjergområder, søer og dale og med et mildt middelhavsklima, hvilket gør det til et meget attraktivt feriested.

Man skal lede længe før man ser et så smukt landskab og så dybblåt et vand som ved Comosøen. Med de stejle og næsten lodrette klippevægge og romantiske byer, som ligger som perler på en snor langs søen, er landskabet et stykke af paradis på jord – Italiensk jord. Her er mere friseret end ved Gardasøen, dog uden at gå på kompromis med yndigheden. Overalt langs bredden kan man finde frodige kastanjeskove med vandfald, kirker og klostre. Området er kendt for at dyrke vin og silke. Her hersker en stemning af idyl og fred, der blot ligger 40 km fra det pulserende Milano.

Byen Como ligger ved bunden af ​​Monte Brunate og er omgivet af bakker og foden af Alperne, der kigger ud over den sydlige del af Comosøen. På en ferie til Comosøen vil I opdage, at det er en gletsjerskabt sø, skabt af vandløbets skråning under istiden. Søen befinder sig i Lombardiet. Søen er Italiens tredjestørste, kun overgået af Gardasøen og Lago Maggiore. I vil andre steder sikkert også støde på byen omtalt som “Lago di Como”, der betyder “Comos sø”, opkaldt efter byen, der ligger navn til søen.

På en rejse til Comosøen vil I med egne øjne se, hvorfor det er berømt for sin skønhed og smukke omgivelser. Området har gennem mange år været et populært område for turister og har været magnet for flere velhavende kendte navne, jetsettere, kunstnere og aristokrater. Området bliver ofte besøgt af kendisser som George Clooney, Madonna, Gianni Versace og Madonna med god grund. Gennem tiden har området også haft besøgt af Alfred Hitchcock, Winston Churchill, George Byron, Greta Garbo og Franz Liszt.

Der findes derfor et væld af store paladser (palazzo’er) og smukke parker. Det tæller blandt andet steder som Villa del BalbianelloVilla CarlottaVilla Olmo og Villa Serbelloni.

På en ferie til Comosøen vil I opdage skønne farverige byer, som omgiver den populære sø. Nogle af de mest populære byer er Bellagio, Moltrasio og Brienno.

Det bedste sted at besøge søen er ved Vestbredden, da det er den mest solrige. Hvis man dog er mere til vandsport såsom vandski, windsurfing og sejlsport, skal man besøge den ungdommelige by Domaso, der også har barer og diskoteker.

Hvor skal man så bo ved Comosøen? Det bedste sted at bo ved Comosøen kommer helt an på hvad I ønsker at opleve ved Comosøen. Her kommer vores bud på de forskellige byer man kan gå på opdagelse i omkring søen.

Bellagio – Comosøens mest berømte by

Det mest berømte sted omkring Comosøen er nok byen Bellagio. Byen har fra slutningen af 1700-tallet har været den lombardiske adels foretrukne tilholdssted. Bellagio er ”søens perle” med idylliske gyder og famøse patriciervillaer placeret ned til søen. Bellagio har en skøn udsigt til Comosøen.

Bellagio ligger på et forbjerg mellem de to flodarme. Herfra har man udsigt til søen på tre sider. Nogle ville mene at Bellagio er den dejligste by i hele Italien. Her finder I snævre gader i den kønne gamle by. På søpromenaden er der i foråret og om sommeren blomsterudsmykninger, og byen bugner med fashionable hoteller og villaer. Her er også stor mulighed for at shoppe alt fra kunsthåndværk til mode og gastronomi.

Byens bedste side er dog de pragtfulde gamle villaer, som man kan opleve. Bellagio er en by der tiltrækker mange kunstnere. Her i området kan man desuden både dyrke vandsport og mountain biking.

Bellagio har en smukt bevaret historisk bymidte. Bymidten er omgivet af gamle bymure, med dens smalle veje, der begynder ved Comosøens bredder. Vejene går gennem bakkerne og langs en række luksushoteller og elegante shoppinggader. Byens gamle oprindelse er synlig gennem Bellagios romanske katedral, som er dedikeret til San Giacomo. Katedralens indre virker fuldstændig uændret siden kirkens opførelse i det 12. århundrede.

Villa Melzi d’Eril er et botanisk paradis hvis I spørger os. Her her selveste Mark Twain nydt udsigten ud over søen om aftenen fra villaens terrasse. Selve villaen er ikke åben for offentligheden da den er ejet af familien Gallarati Scotti, men det er haverne er heldigvis åbne for besøg og billetter kan købes på stedet.

Haverne er designet af en arkitekt og en agronom. Det er et af de mest populære seværdigheder for turister, der besøger Comosøen. Det var skabt som en sommerresidens for den daværende italienske vice præsident Francesco Melzi d’Eril, der tjente under det Republikken Italien under Napoleons tid.  I haverne er der terrasser i flere lag, tropiske og eksotiske planter, et tempel, og en japansk dam.

Villa Melzi d’Eril er bygget i neoklassisk stil fra 1800-tallet. Om foråret er her utallige blomster fra hele farvepaletten, akkurat som et levende kunstværk. Her findes azalea og rododendron blandt andet. I finder også en lang romantisk allé af træer som begynder ved bådebroen, samt en skjult grotte.

I den botaniske have findes også et orangeri, og et lille museum, som udstiller et napoleonisk minde. Mindet er et symbol på Grev Francesco Melzi d’Erils loyalitet overfor Napoleon. Villa Melzis have er i sandhed et af de mest fortryllende steder man kan besøge på en rejse til Comosøen. Besøger I Villa Melzi d’Eril skal I ikke at gå glip af at se den elegante terrasse, som er en del af det originale design af haven.

Moltrasio – Comosøens musikalske midte

På jeres rejse til Comosøen bør I også besøge byen Moltrasio. Her følger musikken dem der går langs bredden. De smukke omkringliggende villaer viser den adelige påvirkning, der har været i området gennem historien, med gamle villaer som Villa Passalacqua, Villa Pasola, Villa Erker Hocevar og Villa Ghisio

I denne sammenhæng er det også vigtigt at nævne Villa Carlotta i Tremezzo. Villaen har fantastiske haver og et meget interessant museum med ekstraordinære mesterværker af både naturlig og menneskelig opfindsomhed.

Brienno – Middelalderbyen

Endelig må I ikke snyde jer selv for at opleve byen Brienno. Det er en typisk middelalderlig by gemt mellem søen og bjergene. Byen er præget af små hyggelige og typiske veje for området, der bevarer sin stemning, og som hvisker historien til dig.

Menaggio – I vandsportens tegn

Hvis I er til vandsport, er en af de bedste byer omkring Comosøen Menaggio. Her kan man komme til after-windsurfing på søpromenaden og i restauranterne og barerne.

I byen ligger også Golf Club Menaggio Cadenabbia, som stammer fra 1907 og er den anden ældste golfklub i Italien, næst efter Golf Club Acquasanta i Rom. Klubben har været livligt besøgt gennem tiderne.

Cadenabbia – et kursted ved søen

Hvis man er til wellness og spa er Cadenabbia stedet at besøge. Byen var grundlagt af keltere omkring 500 f.kr.

Cadenabbia kan køres til via land, eller ved at tage bilfærgen fra Bellagio. Byen har været besøgt af en af de mest ikoniske monarker i Europas historie, nemlig Dronning Victoria af England, men også Kaiser William II, Stendhal mange andre har besøgt Cadenabbia. I byen findes der dejlige badestrande.

I Cadenabbia finder I den majestætiske villa Grand Hotel Cadenabbia, der tidligere var en privat. I dag er det et smukt hotel, der er fuld af freskoer og majestætiske søjler, der vidner om villaens lange historie.

Tremezzo

Lidt syd for Cadenabbia finder I byen Tremezzo, og også her kan I finde dejlige badestrande ud til søen. Den førnævnte Villa Carlotta, som er en mondæn og elegant park og botanisk have der blev bygget i slutningen af det 17. århundrede, ligger lige ude for byen.

Villa Carlotta er absolut et besøg værd. Villaen er i dag et museum, der huser værker fra blandt andet vores egen billedhugger, selveste Bertel Thorvaldsen, men også de italienske billedhugger Antonio Canova og den italienske maler Francesco Hayez der blandt andet er kendt for maleriet Romeo og Julies kys. Hayez var kendt for at male det samme motiv flere gange, men også at indeholde politiske budskaber. Han signerede desuden aldrig sine malerier.

Villaen har også et orangeri med velduftende azalea, kamelia og stort voksende rododendron

Lenno

Lenno blev grundlagt i 1797, og byen kan I finde seværdigheden ogmuseet Villa Balbianello. I villaen er der en masse skønne haveterrasser der nærmest ligger lag på lag ved søens bred. I dag bliver villaen brugt til private events såsom bryllupper, ceremonier, og som filmset. Det er her, at en af scenerne fra James Bond filmen Casino Royale og en scene fra Starwars Episode II – Attack of the Clones blev filmet.

Inde i villaen er der engelske og franske møbler fra det 17. og 18. århundrede, sammen med en masse etniske skulpturer og antikke ting. Faktisk var den oprindelige ejer af villaen, Guido Mozini, lederen af den første italienske ekspedition til Mount Everest. I villaen vil I også finde en masse billeder, flag, samt en af de otte slæder, som han brugte på sin ekspedition til nordpolen.

Dongo

Byen er nok mest kendt for at Benito Mussolini tilbragte hans sidste nat i Dongo sammen med hans smukke elskerinde Claretta Petacci, hvor han blev skudt af de italienske partisaner.

I de sidste dage af 2. verdenskrig havde Benito Mussolini forsøgt at flygte til Schweiz forklædt som en SS-soldat, men blev genkendt og pågrebet. Mussolini havde også en skat med på flugten, som bestod af smykker, guldbarer og guldmønter til en anslået værdi af omkring 2 mia. danske kroner.

Størstedelen af skatten blev beslaglagt og afleveret til rådhuset i Dongo. En del af skatten er efter sigende også på bunden af Comosøen, bl.a. 36 kg guldsmykker

I dag er Dongo en by der byder på badestrande, og er et paradis for windsurfere.

Cernobbio

I byen Cernobbio ligger den elegante og historiske Villa Erba, som i dag er et internationalt kongrescenter og udstillingscenter, I også kan besøge på en ferie ved Comosøen. Samme villa blev brugt til indspilningerne af scenerne til filmen Oceans Twelve med George Clooney.

Villa Erba ligger placeret i en århundredgammel park med udsigt til Comosøen. Villaen er omgivet af en engelsk have, som har et sjældent og eksotisk planteliv fra hele verden. Plantelivet er især af domineret af magnolietræer i alle afskygninger.

Grunden til de mange forskellige eksotiske planter og træer er, at der imellem det 18. og 19. århundrede, var en stor fascination af eksotiske og ukendte lande og egne blandt det adelige. Selveste Villa Erba er fra det 19. århundrede, og fungerede som familien Erbas sommerresidens, hvor de var værter for mange kunstnere. Her brugte bl.a. den store filminstruktør Luchino Visconti mange eventyrlige somre.

Mange af værelserne var inspireret af nogle af hans kendte mesterværker. Her er freskoer og perfekte udskårne lofter. Disse smukke freskoer og lofter giver nærmest fornemmelsen af, at man var med i en eventyrlig film. Villa Erba blev senere købt af Peluso-familien.

Como

Selve byen Como ligger i den sydvestlige del af Comosøen, på den italienske-schweiziske grænse. Det er efter denne by søen har fået sit navn fra. I Como finder I er pladser med kirker opført i romansk eller gotisk arkitektonisk stil og bygninger i art nouveau-stil

Overordnet har Como en perfekt kombination af kultur, historie og arkitektur, som I kan gå på opdagelse i. Byen er omkranset af middelalderlige mure og med en smuk byport. Blandt Comos mange pladser anbefaler vi at besøge Piazza Duomo og Piazza Cavour.

I byen kan I finde Palazzo Comunale di Como (eller Broletto på italiensk), som er byens tidligere rådhus. Palazzo Comunale di Como er en smuk bygning med en gotisk facade, og fungerer i dag som et forsamlingssted, hvor der også er kunstudstillinger.

Hvis teaterbesøg har jeres interesse, ligger Teatro Sociale di Como bag kirken Basilica di San Fedele. Her bliver der fremført operaer, og stedet har været vært for musikere såsom Niccolò Paganini og Franz Liszt.

Er I til hellere loppefund, kan I hver lørdag gå på opdagelse på den lille plads Piazza San Fedele, hvor man kan finde antikviteter og håndlavede ting. I byen finder man også en promenade langs søen. Herfra kan man vælge at tage på shoppingtur og sejlture videre rundt til andre steder ved Comosøen.

Selve byen Como er meget kendt for at være et midtpunkt for silkehandlen i middelalderen, og byen er fortsat et af Europas største centre for produktion Silke. Hvis man interesserer sig for historie er det værd at besøge Museo della Seta, som er et silkemuseum.

Lidt udenfor Como ligger Villa Olmo, som er et neoklassisk mesterværk, bygget i det 18. århundrede. Det er et af byens symboler, og er også en af de mest kendte historiske residenser i området, hvor det var meget almindeligt for de adelige familier at have ejendomme. Navnet Olmo stammer de to slags elmetræer der er i villaens have. Også her har der været store kendte personligheder på visit. I dag fungerer Villa Olmo som et sted for udstillinger, events og konferencer.

Varenna

Besøger I Varenna bør I tage forbi den majestætiske Villa Monastero, som er et af de historiske steder i området omkring Comosøen. Villaen er i dag lavet til et museum, med en botanisk have, og et konferencecenter. Tusinder af turister kommer hvert år hertil og nyder udsigten til Comosøen.

Med en historie der strækker sig over otte århundreder, er Villa Monastero en sand juvel at udforske. Villaen blev grundlagt oven på et gammelt cistercienserkloster for kvinder, som var dedikeret til jomfru Maria, som en erstatning for Acquafredda klosteret i Lenno. Bygningsarbejdet på villaen blev udført af Mornico familien fra Valsassina, som ejede villaen i mere end tre århundreder og gjorde det kendt som ”Villa Leliana”.

På Villa Monastero har ledende figurer fra den kulturelle verden mødtes igennem tiden. I dag fungerer villaen også som et samlingssted for kulturelle og videnskabelige konferencer.

Vær derfor sikker på at booke en feriebolig ved Comosøen eller et hotel ved Comosøen, og få en uforglemmelig rejse. Du kan kontakte os nu her på siden eller telefonisk, og så vil vi være jer meget behjælpelige med at arrangere en mindeværdig rejse for jer til Comosøen. Eventyret venter på jer derude.

Spinner Indlæser...

Regioner i Comosøen

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY