fbpx

Emilia Romagna er Italiens mave eller gastronomiske hjerte. Det er her mange af de mere internationalt kendte italienske retter kommer fra. På en ferie i denne smukke region vil du opleve, at pastakulturen er helt sin egen i området!

På en ferie i Emilia Romagna kan I godt glemme den gængse tankegang om, at der kun kommer eksklusive råvarer fra Piemonte i Italien.

I den smukke region er der udsøgte trøfler og nogle fortrinlige vine, som stadig er ukendte for de fleste. Mange gode råvarer kommer herfra såsom; parmesan (fra Parma), Prosciutto di Parma (kendt som parmaskinke i Danmark) og Alceto Balsamico fra Modena. Du kan spise dig mæt i den hjemmelavede pasta toppet med smagfuld parmesanost.

Oplevelser i Emilia Romagna

Er I på ferie i Emilia Romagna er hovedstaden i regionen, Bologna, et must see. Her kan I nemt få en dag til at gå ved at spadsere rundt i det smukke og stemningsfulde centrum med masser af forretninger, caféer, restauranter og dejlige pladser. Byens mange kirker og palæer er rige på kunst. De bidrager til, at man får en forståelse for Bolognas kulturelle vigtighed gennem tiderne. Inddrager man dertil de mange smukke pladser, som Piazza Maggiore og den umådeligt smukke middelalder arkitektur, har man en vindende kombination til en storbytur.

Byen har en størrelse, der gør den meget velegnet til en hyggelig storbyferie. Den er stor nok til, at man ikke kommer til at kede sig, og ikke større end at man hurtigt kan overskue og lære den at kende.

Dertil er der masser af liv, unge såvel som gamle, da Bologna har verdens første og ældste universitet. Det er Italiens mest prestigefyldte, der er med til at præge byen og regionen, som i dag er en sprudlende universitetsby.

Det kan også klart anbefales at bruge noget tid den smukke park Giardini Margherita. Emilia Romagna byder også på meget mere end Bologna. Byer som Parma, Modena, Piacenza, Rimini, Ravenna, Cervia – Milano Marittima og Cesenatico er bestemt også et besøg værd!

Læs mere om denne smukke region her her!

Spinner Indlæser...

Regioner i Emilia Romagna

Med en rejse til Bologna er i sikret en formidabel rejse! Byen er rig på kultur, historie og ikke mindst fantastisk mad. Læg dertil de middelalde...
En rejse til Parma byder på et væld af oplevelser. Det er en velstående og attraktiv historisk by i regionen Emilia-Romagna i det nordlige Italien....
Rimini ligger i det sydøstlige Emilia Romagna. Her finder du gode strande, gamle slotte og mange landsbyer, som er rige på kunst og historie. Rimini...

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY