fbpx

En rejse til Barcelona er en favorit for mange, og det er ikke uden grund. Byen emmer af spansk og catalansk kultur, og du finder oplevelser for hele familien såvel som for parret, der ønsker en romantisk tur. Her er alt hvad man ønske sig i en storby — kultur, shopping og historie. Vi hjælper gerne med at sammensætte den helt rigtige pakkerejse til Barcelona.

Med en oplevelsesrig rejse til Barcelona, Cataloniens hovedstad, får du en pulserende storby beriget med kreative og venlige sjæle. Barcelona er en rastløs storby, der skal opleves for Gaudís eventyrlige arkitektur og løssluppent natteliv. Her er patriotiske fodboldfans og en madkultur, der har givet os nogle af verdens bedste kokke.

Barcelona er en by med tradition, mode, kultur og kunst. Det er oplagt at rejse til Barcelona i Spanien og se steder såsom den olympiske by, Sagrada Família, Plaça St. Jaume og det gotiske kvarter Barri Gòtic.

Du må heller ikke snyde dig selv for en tur ned ad ‘strøget’, La Rambla, som er samlingspunkt for turister og lokale. Her finder man alt lige fra små gadekunstnere til spraglede gøglere, som sætter kulør på hverdagen. Det kan godt være New York aldrig sover — det gør La Rambla bestemt heller ikke!

Derudover kan du se og høre den temperamentsfulde spanske Flamenco i levende live, fange en fodboldkamp på det verdensberømte stadion Camp Nou, som er hjemmebanen for FC Barcelona, eller tage på museum og opleve Picassos mesterværker.

Det er kun fantasien der sætter grænser, når man vælger at rejse til Barcelona. Byen byder på et hav af spændende seværdigheder og herunder får du en uddybet guide til oplevelser og seværdigheder i Barcelona.

Seværdigheder i Barcelona

Gaudís eventyrlige arkitektur

Antonio Gaudí er kendt som den berømte kunstner, der satte sit præg på Barcelona. Gaudí boede og arbejdede i byen og hans moderne og gotiske aftryk på arkitekturen kan ses flere forskellige steder. Gaudís verdensberømte bygninger er blevet ikoniske symboler på Barcelona by og nogle af hans flotteste værker inkluderer byggerierne Casa Mila, Casa Batlló og ikke mindst Parc Güell, hvor der ofte er både musik- og danseoptrædener.

Man kan ikke tale om Gaudí uden også at nævne bygningen, der betegnes som kronjuvelen af alle hans mesterværker — nemlig Sagrada Família. Kirken er bygget ved hjælp af donationer og indsamlinger. Netop på samme måde, som kirker blev bygget i middelalderen. Det var Gaudís ønske, at Sagrada Familia, der stadig er under opførelse, skulle betales af folk der besøger kirken, og ikke ved hjælp af opkrævninger og afgifter. Gaudís arkitektoniske mesterværk er meget fascinerende, og hvis man rejser til Barcelona, er kirken helt klart et besøg værd.

Facaden på Casa Battló i Barcelona

Casa Battló i Barcelona

 

Det gotiske kvarter i Barcelona

Gå på opdagelse i Barcelonas ældste kvarter, Barri Gòtic, som bliver kaldt det historiske centrum i byen. Det er her, at man kan finde arkæologiske rester af den romerske by Barcino, som lå der for flere hundrede år tilbage.

Besøg ét af byens største og mest værdifulde gotiske værker — nemlig Barcelona Katedral. Mange vil måske forveksle Sagrada Família for at være Barcelonas Katedral, men faktisk er det to særskilte kirker. Katedralen kan dateres tilbage til det 13. århundrede.

Ikke langt fra katedralen kan man finde det historiske og politiske torv Plaça de Sant Jaume, hvor to regeringsbygninger mødes. Det gotiske kvarter er fyldt med pladser og smalle gader med en helt særlig charme. Det er et af Barcelonas smukkeste kvarterer og uden tvivl et af de mest besøgte.

 

Det olympiske stadion

Barcelonas OL 1992 gik over i historien, som en reel milepæl for byen. Det olympiske stadion blev oprindelig opført i 1927, men på grund af udbrud af den spanske borgerkrig blev anlægget ikke brugt før 1992, hvor Barcelona var værtsby for OL. I 1987 startede renoveringen af byen, og der blev skabt et olympisk stadion samt en OL-by, hvor begivenhederne kunne finde sted.

I dag kan du besøge OL-byen og følge de rullende trapper op ad Montjuic-bjerget. Udover en fantastisk smuk udsigt ud over byen, finder man også det olympiske stadion her, hvor man kan gå rundt og se de mange forskellige boldbaner. Husk også at lægge vejen forbi det Olympiske Museum, hvor du kan måle dig selv op imod de verdenskendte atleter.

 

Shopping i Barcelona; La Rambla & Passeig De Gracia

Der er rig mulighed for at shoppe i Barcelona. Butikkernes prisklasser er generelt forskellige fra bydel til bydel, og der er noget for enhver smag. I Barcelona er der både gadehandlere, souvenirbutikker, high-end butikker og luksusbutikker. Lidt af det hele.

Den gamle bydel har mange små gader med mindre butikker, og det er her man finder ‘strøget’ La Rambla. La Rambla er kendt for gode shoppingmuligheder og livlig energi. Foruden de kendte butikker og mange gadesælgere er det samtidig også et mødested for lokale og turister. Her kan man finde kunstnere, gøglere, talentfulde musikere og opleve fest og farver dag og nat.

Det er også på La Rambla, at La Boqueria markedet ligger. Der er en helt særlig stemning på dette marked, og her finder du masser af frisk frugt, krydderier og alverdens lokale delikatesser.

Hvis du leder efter de dyre luksusbutikker og high-end butikker, så er Passeig De Gracia stedet. Det er en af de største alléer i Barcelona. Den starter ved Place de Catalunya og går modsat vej end Ramblaen. Ved Place de Catalunya ligger der også to shopping centre El Corte Ingles og El Triangle. De minder meget om Salling og Magasin, som vi kender det fra Danmark og her kan man helt sikkert finde tøj og interiør til gode priser.

Frugt på La Boqueria marked

La Boqueria-marked

 

Besøg Picasso-museet

En kunstinteresseret vil næppe gå glip af Picasso-museet i Barcelona. Det er opkaldt efter en af de helt store spanske kunstnere — nemlig Pablo Picasso. Med mere end 3.500 værker er dette museum det største galleri tilegnet kunstneren.

Museet rummer nogle af hans mest kendte værker, og man kan se alt fra malerier og tegninger til skulpturer og keramik. Er du interesseret i kunst og især de spanske kunstnere som Pablo Picasso, er det vigtigt at lave plads i programmet til et besøg på dette imponerende museum.

 

Få en unik smagsoplevelse på Bar Cañete

For madelskeren er det muligt at finde et væld af gode restauranter og ikke mindre end 20 Michelin restauranter. Et helt unikt sted, som byder på spansk tapas i gourmetstil, er Bar Cañete, der ligger i hjertet af det pulserende kvarter Raval.

Det er en helt speciel oplevelse at træde ind på Bar Cañete. Restauranten er fyldt med lokale og turister, og tjenerne render rundt og sørger for, at servicen er i top. Indretningen er overdådig og stemningen er hyggelig.

Selvom der er et par borde bag i restauranten, kan det anbefales at sidde i baren og opleve kokkene forberede din middag. Da det er en travl restaurant, kan det være svært at få bord — især i baren. Kom tidligt og snup et glas cava mens I venter.

 

Tibidabo – Barcelonas højeste punkt

På Tibidabo venter der dig forlystelser, en smuk kirke og en forrygende udsigt ud over den varmeflimrende middelhavsby Barcelona. Med sine 500 meter er Tibidabo det højeste punkt i Barcelona, og man kan nemt komme hertil med både bus, taxa og svævebane.

Den største attraktion på bjerget Tibidabo er Spaniens ældste forlystelsespark Parc d´Attracions, der blev indviet i 1899. Forlystelsesparken byder på rutsjebaner, et pariserhjul samt en fortryllende samling af robotter og antikke mekaniske dukker.

Den neo-gotiske kirke som står på bjerget Tibidabo hedder Sacrat Cor, hvilket betyder ”det hellige hjerte”. Kirken begyndte at blive bygget i 1915 og var klar i 1951. Kirkens højeste tårn har en stor Jesus-statue, som siden 1961 har stået og vogtet over Parc d´Attracions de Tibidabo.

Udsigt og forlystelser Tibidabo bjerget

Udsigt fra Tibidabo-bjerget

 

Arco de Triunfo

Der findes flere triumfbuer rundt omkring i Europa, og Arc de Triumf er bestemt et besøg værd. Arco de Triunfo blev bygget af arkitekten Josep Vilaseca i Casanovas med formålet om at være hovedadgangen til Barcelonas verdensudstilling i 1888.

Triumfbuen er placeret oppe for enden af en lang allé, der fører ned til parken Parc de la Ciutadella. Parken er hyggelig og det er oplagt at stoppe op og nyde naturen midt i den travle storby. Herfra kan man fortsætte ned til strandpromenaden Barcaloneta, som ikke ligger langt fra parken og den spanske triumfbue.

 

Barcaloneta — oplev byens strand

Og så til noget af det, der tiltrækker mange danskere, når rejsedestinationen skal vælges, og valget falder på Barcelona — stranden. Barceloneta og omkringliggende område er det mest travle og turistede strandområde med masser af liv og trendy butikker.

Selve stranden er udmærket, og det er helt klart en oplevelse at gå en tur langs strandpromenaden. Interessante storbyer med strand er relativt svært at finde her i Europa, og der er altså noget helt særligt ved at kunne smutte forbi stranden og tage en dukkert i havet.

Spinner Indlæser...

Regioner i Barcelona

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY