fbpx

Piemonte ligger i det nordlige Italien, og er især kendt som vin- og madregion. Karakteristisk for området er en smuk, grøn og frodig natur. Området er beriget med bløde bakker, skovområder og næsten endeløse rækker af vinmarker. Alt sammen lige syd for de italienske alper.

På grund af dette kaldte romerne i sin tid Piemonte for “landet ved bjergets fod”. Området er ikke Italiens største vinregion, hvad kvantitet angår. Dog har Piemonte med sine topkvalitets vine fået et solidt omdømme blandt vin connaisseurs. Grunden til det er det til tider rå og barske klima i området samt beliggenheden ved Alpernes fod, der gør underværker for vinstokkene.

For bare at nævne få, er det netop i Piemonte at vinene Barolo og Barbaresco bliver produceret. Den kendte, mousserende vin Asti Spumante bliver ligeledes produceret i Piemonte. Når det kommer til råvarerne i området, er det mest nævneværdige alle de fantastiske trøfler der findes her.

Piemonte – Udsøgte smage, charmerende byer og imponerende natur

På trods af alle disse fantastiske italiensk-producerede varer er området ikke overrendt med turister. Italienerne selv påskønner til al evighed den gode mad og de fine vine, som området producerer og frembringer. En hyggelig tur i de frodige vinmarker giver dig en fantastisk oplevelse i form af den mildest talt imponerende udsigt ud over det bakkede landskab og de snedækkede alper i det fjerne.

Udover fantastiske smagsoplevelser finder du i Piemonte også charmerende byer på de fremtrædende bakker. Der findes stærke kulturelle traditioner, gamle slotte, smukke kirker og klostre i store baner. Regionen har mange herlige middelalderbyer såsom Alba, Asti og ikke mindst Barolo, som naturligvis har givet navn til nogle af de førnævnte italienske varer.

Hovedstaden i regionen, Torino, har meget at byde på. Udover at være Piemontes hovedstad, er Torino også knudepunktet for offentlig transport til en lang række destinationer. Med mindre end seks timer til Paris og omkring fire timer til Rom og Venedig, er Torino en oplagt feriedestination, hvis man ønsker muligheden for at kombinere den rolige og italienske ferieidyl med storbyferie. I selv samme by finder man også Italiens største madmekka, nemlig fødevarehuset Eataly.

Spinner Indlæser...

Regioner i Piemonte

Provinsen Torino ligger på grænsen til Frankrig og Val d’Aosta. Området strækker sig til Pinerolo, den maleriske Val di Susa, Canavese og ba...

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY