fbpx

Tag på ferie i Veneto og oplev enestående natur, vilde smagsoplevelser og få mangfoldige oplevelser. Beliggende i den nordøstlige del af Italien strækker Veneto regionen sig fra Dolomitterne til Adriaterhavet. Området er prydet med flotte bakkedrag, floder, kanaler og ikke mindst et af Europas største naturområder, Po Delta.

Den mest kendte by i regionen er selvfølgelig Venedig, besøgt af millioner af turister hvert år. Men en ferie i Veneto regionen byder på mange flere og utrolig mangfoldige oplevelser.

Alene regionens natur byder på en utrolig diversitet. Dolomitterne, den østlige bred af Gardasøen, de lange sandstrande ved byerne Jesolo, Bibione, Cavallino og Caorle er blot et udkast af de fantastiske områder, som regionen har at byde på. Blandt denne spektakulære natur finder man også en rig kulturarv, der gør Veneto til en fascinerende feriedestination.

I området omkring Veneto findes de store must-see byer, såsom Venedig, Treviso, Padova og Vicenza. Regionen tilbyder også mindre, men samtidig utrolig smukke landsbyer, såsom Arquà Petrarca, Monselice, Asolo og Bassano del Grappa. Med andre ord er der altså et hav af muligheder for at opleve områdets historie.

I Veneto får i store smagsoplevelser

Området omkring Veneto er et kæmpe mekka for vinelskere og man skal ikke køre langt for at få en kæmpe smagsoplevelse. De mest kendte vine er den kraftige Amarone og Valpolicella, men også de lettere Bardolino vine er værd at smage på.

Hvis ferien tager jer forbi Verona, er det også oplagt at smage på Soave, som er en dejlig tør italiensk hvidvin. Er man til vin med bobler, kan det varmt anbefales at besøge Treviso eller Valdobbiadene. Begge byer er specielt kendt for sin mousserende vin, Prosecco. Generelt er Veneto-regionen Italiens svar på det franske champagne-område. Især Valdobbiadene er især kendt for at producere det bedste prosecco i Italien.

Er der interesse i at smage på nogle traditionelle, norditalienske retter, giver Veneto i den grad anledning til gode smagsoplevelser. Køkkenet kan nemt variere fra én provins til en anden. Dog har hele Veneto regionen nogle fællestræk hvad ingredienser angår; ris, grøntsager og specielt polenta. Polenta er en grød baseret på majs. Den er i høj grad elsket af de indfødte og serveres som oftest sammen med kød, fisk eller ost. En anden specialitet i området er den såkaldte ”la soapa calda”. Det er en varm suppe lavet på både due og kylling. Udover at være kendt for Prosecco vinene er Treviso også byen, hvor den legendariske italienske dessert Tiramisu kommer fra.

Du kan læse meget mere om Veneto hos Lonely Planet lige her.

Spinner Indlæser...

Regioner i Veneto

En rejse til Gardasøen byder på gamle hyggelige byer, historie og charme, kombineret med mere moderne bydele med alle tænkelige faciliteter. Med de...
I den smukke by Treviso mødes floderne Sile og Botteniga, og er med til at skabe en helt speciel stemning i byen, der er omgivet af vand, og har kana...

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY