fbpx

Tag på ferie i Lazio og oplev området, som kan kaldes ophavsstedet til den vestlige civilisation og den kristne kultur. Det er et område af søer og legender, af kursteder og historie, af gamle veje og grønne bakker.

Lazio er en region i det centrale Italien, der grænser op til Det Tyrrhenske Hav, der krydser Tiberflodens farvande. Området er primært kendetegnet af bakker og bjerge, der skråner ned nær kysten. Denne region har forskellige men stadig komplementære træk, ubesværede scener og spektakulære horisonter blandt regionens mange smukke byer.

En ferie i Lazio kan blandt andet byde på den utrolig smukke udsigt, som Villa Borghese i Rom, den italienske hovedstad, besidder. Parken ved Villa Borghese er den mest berømte bypark i Rom, som giver anledning til at gå en hyggelig tur eller en tur på cykel. Stedet repræsenterer en uovertruffen oplevelse inden for kunst, og Borghese Galleriet er klart et besøg værd med sine mesterværker omringet af den smukke, italienske natur.

Kursteder i Lazio

Lazio-regionen er fuld af kurbade, hvis historie er bundet til de termiske kilder, som var utrolig populære under romertiden. Romerne byggede overdådige termiske bade, og du kan stadig beundre ruinerne i området; først og fremmest Terme di Caracalla i hjertet af Rom.

Byen Tivoli er et andet kursted, men dets berømmelse skyldes hovedsagelig de kunstneriske skønheder, som byen besidder. Villa D’Este bør opleves grundet de fantastiske springvand, haver og et storslået palæ fra renæssancen. Villa Adriana er ligeledes et overdådigt sted, som i sin tid husede den gamle kejser Hadrian. De to villaer er udpeget som en del af verdens kulturelle arv og er derfor at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

Uovertrufne naturomgivelser

For dem der foretrækker havet, tilbyder Lazio nogle helt enkeltstående perler som Gaeta, Sabaudia, San Felice Circeo, Sperlonga og øerne Ponza og Ventotene. De, der elsker søer, vil nyde Bracciano, som er en fortryllende vandstrækning omgivet af den intense, grønne natur. På søens sydlige side findes et storslået slot fra det 16. århundrede, som i den grad giver et indtryk af denne tids bygningsværker.

Gå en tur langs de middelalderlige gader i landsbyerne ved bredden af ​​søen. Her føler man ikke kun, at stederne er bundet til det romerske rige. Stederne er teater af Lazios forskellige historiske perioder. Lago Bolsena, beliggende tæt på byen Viterbo, giver os et fremragende eksempel på det. Det er den største vulkanske sø i Europa og omslutter to øer; Bisentina og Martana. Denne sø kombinerer charmen af den ​​frodige natur og en fantastisk udsigt. Her vidner både historie og spor tilbage til etruskerne, romerne og de efterfølgende befolkninger.

Endelig vil bjergelskere ikke blive skuffet over en ferie i Lazio, takket være skisportsstederne Terminillo, Livata og Campo Staffi. Disse landskaber fremkalder minder om uovertrufne steder og intense følelser, men også en klar opfattelse af tidens ubarmhjertige gang.

Vil du vide mere?

Lonely Planet har lavet en fin guide om Lazio, som du kan læse lige her.

Spinner Indlæser...

Regioner i Lazio

Rom har alle dage været en af verdens mest fascinerende byer! På en rejse til Rom møder du gammelt og nyt. Dette historiske træf kommer på baggru...

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY