fbpx

Tag på ferie til Apuliens hovedstad Bari og nyd storslået natur og en helt unik atmosfære

Bari er hovedstaden i regionen Apulien og ligger i ”hælen” af Italien med Adrianterhavet mod nord-øst. Bari breder sig over 117 km2 og har knap 325.000 indbyggere.

Hvert år trækker Bari mange tusinder turister til byen, og det er ikke uden grund. I Bari finder man en storslået natur og en helt unik atmosfære, der med sine lod- og vandrette gader sender en lille tanke til Amerikas New York.

Om dagen kan man traske rundt i byens gader og stræder og se nogle af de mange seværdigheder. Om aftenen omvendes gaderne til fest og farver, og man skal ikke gå langt for at finde den første bar eller restaurant.

Transport til og fra Bari

Derudover er byen også et vigtigt knudepunkt for transport, da man herfra kan komme til både Montenegro, Albanien og Grækenland med færge. Derudover har Bari sin egen internationale lufthavn

Skulle man allerede befinde sig i Italien, er der nemt mulighed for at komme til Bari. Fra Rom til Bari kan man eksempelvis tage lyntoget på knap fire timer.

Seværdigheder i Bari

Som så mange andre steder har Bari også en lang liste med gamle og historiske seværdigheder, som bør opleves. Oplev blandt andet den gamle kirke, Basilica di San Nicola, som blev bygget i 1000-tallet og som blev brugt til give de tyvagtige samfundsslyngler en opdragelse i god tro.

Derudover finder man i Bari også én af Italiens største operahuse, Teatro Petruzzelli. Operahuset brændte i 1991, men blev genopbygget i 2009. Du kan derfor, den dag i dag, tage til Bari og opleve en af de fantastiske operaer eller balletter. Book dine billetter her.

Itria-dalen

Itria-dalen strækker sig fra Putignano i nord og Ostuni i syd, og er et af de mest ikoniske steder for området. Området skiller sig ud med de såkaldte trulli’er, som er små kegleformede huse bygget med kalksten. Derudover finder man de smukke, skovklædte skråninger i baggrunden.

Andre bemærkelsesværdige byer i området

I nærområdet omkring Bari og Itria-dalen finder man mange små, hyggelige byer. Mange af byerne er for mange mennesker usete perler som vi mener, er en oplevelse værd.

Polignano a Mare

Med direkte udsigt til Adriaterhavet ligger den hyggelige kystby Polignano a Mare cirka 30 kilometer syd-øst for Bari. Helt specielt for byen må nok være den lille strand, som nærmest ligger gemt væk i en lille bugt. Med det rene, azurblå vand, kan man næsten ikke lade være med at hoppe i.

Den mest kendte seværdighed må helt sikkert være Abbazia di San Vito, der er et gammelt kloster designet i det 10. århundrede. Klostret er bygget i flere etager i ægte benediktinsk stil.

Polignano a Mare er en gammel by, hvilket i den grad skinner igennem i byens gader og stræder. Her finder man hyggelige torve og små gader som giver en helt enestående italiensk atmosfære. Endelig kan man med munter stemme synge ”Vi har det, åh åh, så dejligt”. Oprindelig stammer sangen fra Polignano a Mare i 1958 med sangtitlen Volare.

Monopoli

Ikke langt fra Bari, knap 10 kilometer længere ned mod ”Italiens hæl” finder man Monopoli. Byen med de græske rødder blev engang kaldt for ”Monos Polis” og betyder ”Den unikke by”. Den dag i dag er Monopoli i den grad stadig unik, idet byen er en stor modsætning til de mange andre kystbyer i området. Mange steder i området finder man afslappende badebyer, men ikke her. Monopoli er nemlig et kommercielt centrum blandet med det charmerende centrum og indbyggernes fiskertraditioner, som går langt tilbage i tiden.

Monopoli er i sig selv et særsyn. Med sine blå, smukke søer og kilometervise af olivenmarker og frugtplantager, er byen et sted hvor man både finder ro og liv på ét og samme sted.

Altamura

Den historiske by ligger i hjertet af Apulien, ikke langt fra Bari. Byen er kendt som ”brødbyen”, da deres traditioner for at lave brød har eksisteret i flere hundrede år. De fantastiske traditioner fik endda den lokale McDonald’s til at lukke ned efter bare to år — der er noget om snakken, når man taler om stolte madtraditioner i Altamura. Intet kan konkurrere med de lokale fødevarer.

I byen kan man finde flere seværdigheder. Centralt i byen finder man blandt andet katedralen, som kan lede tankerne hen på den ikoniske katedral i Paris. Med to høje tårne i hver sin side af den forreste del af bygningen står katedralen høj og majestætisk på torvet.

Turi

Byen beskrives som en smuk, honningfarvet by med omkring 12.000 indbyggere. Byen er stor nok til at skabe liv i bybilledet, og lille nok til at kunne opleves til fods. Lad dig inspirere til den videre gåtur af de små, snørklede gader og stræder, der med sine små detaljer har en fantastisk atmosfære. De større gader omkredser derimod den gamle bydel, som blandt andet består af en stor plads, butikker og caféer.

Det siges, at byen er overvåget af skytshelgen Sant’Oronzo. Kommer man en tur forbi Turi bør man derfor besøge kirken med selv samme navn. Historien fortæller, at Sant’Oronzo, der var biskop i Lecce, søgte ly i kirkens krypt da romerne forfulgte ham.

Endelig er Turi kendt for sin særlige variation af kirsebær. Det anses her som en specialitet og har derfor givet byen kaldenavnet ”Byen med ferrovia-kirsebær”. Derudover produceres der også olivenolie, vin og mandler i området.

Martina Franca

I de lave bakker i Apulien finder man Martina Franca — en skinnende juvel med knap 50.000 indbyggere. Byen er kendetegnet ved barokarkitekturen og den fine elegance, som man møder i bybilledet.

Man bydes velkommen ved den smukke indgangsport, hvor man møder smukke, smalle gader som fører den besøgende til byens forskellige pladser. Palazzo Ducale, som nærmest ligner et ædelt palads, er en storslået bygning, som huser byens rådhus, bibliotek og turistkontor. Paladset husede i tidernes morgen hertuger af en kendt, italiensk familie.

Det omkringliggende landskab er domineret af de såkaldte trulli’er, som giver området en helt bestemt atmosfære.

Fasano

Byen har rødder helt tilbage til den græsk-romerske tid. Byen blev for alvor bosat i år 1088 af indbyggere, der flyttede fra kystbyerne ind mod fastlandet grundet tidens mange kystinvasioner.

Det hvide historiske centrum er en nærmest malerisk labyrint af smalle baner, buegange, trapper og små pladser. Piazza Ciaia er nok et af de mest livlige områder i centrum og er omgivet af smukke bygninger – det er et hyggeligt sted for en gåtur og en is.

Med havet i nærheden og de endeløse bakker i nærområdet, produceres der årligt en stor andel af madvarer, der benyttes i det lokale køkken. Alt lige fra frugt og grøntsager til frisk fisk og skaldyr fra havet. Med Fasanos placering i nærheden af mange vigtige turistbyer, er Fasano helt klart et besøg værd.

Alberobello

I byen Alberobello finder man det største område med mere end 1500 trulli’er, hvilket i særdeleshed gør byen berømt. Området er både skønt og unikt, og blev i tidernes morgen bygget som midlertidig beboelse, da de mere ”almindelige” bygninger blev ekstremt beskattet.

Alberobello er kendt som hovedstaden i trulli-området, hvor ikke to trulli’er er ens. De differentierer sig i form og størrelse, hvilket giver en helt speciel og hyggelig atmosfære, når man slentrer ned gennem de små gader.

Indendørs består hver trulli kun af ét stort rum med en pejs, seng og andre forskellige møbler. Måske ligner de små trulli’er ikke noget specielt, men ikke desto mindre er klimakontrollen i hver enkelt trulli helt perfekt. Den formår at holde på kulden om sommeren, og om vinteren forbliver varmen indendørs. Området er desuden på UNESCOs verdensarvsliste.

Ostuni

Den sydligste del af Itria-dalen finder man i Ostuni. Byen er karakteristisk idet de charmerende, hvide huse alle står samlet på byens bakketop. Bakketoppen kan ses fra miles omkreds, og byens placering kombineret med de yndige hvide bygninger trækker i den grad folk til området. Det er ikke uden grund, at Ostuni også går under navnet ”Den Hvide By”.

Nogle vil mene, at Ostuni lader tankerne vandre til det græske — og det er ikke uden grund. Bare 70 kilometer herfra er man på græsk jord, og tænker man tilbage i tiden vil man huske, at det sydlige Italien engang var en del af det græske imperium.

Spinner Indlæser...

Regioner i Bari og Itria-dalen

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY