fbpx

En rejse til Amalfikysten giver dig mulighed for at opleve en af de smukkeste kyststrækninger i verden, og det er ikke uden grund. Den ligger på den sydlige del af den sorrentinske halvø, mellem den eksklusive by Positano og den stemningsfulde Vietri sul Mare.

Langs kysten løber landevejen SS163, som forbinder byerne langs Amalfikysten. Fra Positano fortsætter vejen på tværs over bjergene mod byen Sorrento, som ligger ud til Napolibugten.

Selve kystvejen er ca. 50 km lang, og der er heldigvis mange stoppesteder. Her kan man stoppe og nyde den fabelagtige udsigt, eller købe de berømte citroner fra Amalfikysten. Trafikken er meget intens i højsæsonen, og hastigheden lav, så selv om afstandene er korte, kan det tage en rum tid at komme fra A til B.

Det skyldes dels de smalle veje, som er bygget ind i og på klipperne, dels de mange endagsturister, der som oftest kommer i busser. Ser du bjergkørsel som en stor mundfuld, kan vi anbefale de offentlige busser fra SITA. De kører ofte og sikkert langs hele kystlinjen. Så kan du nyde landskabet imens. Man kan også sejle langs hele kysten, og smukkere kan det næsten ikke blive.

Smukke naturomgivelser ved Amalfikysten

Vælger du at rejse til Amalfikysten, så kan du glæde dig over en fantastisk natur og stemningsfulde byer. Men mængden af asfalterede veje er begrænset, og er først kommet til i løbet af de senere år. Til gengæld findes der et utal af stier og trapper, som forbinder de mange små bjergbyer. Det er en eventyrlig oplevelse af at gå rundt på de smalle stier og trappetrin. Det gør samtidigt, at området ikke er så velegnet til familier med helt små børn, medmindre forældrene er villige til at putte dem i en bærestol.

Det samme gælder for gangsbesværede, der vil finde de mange trapper meget stejle. Dog kan man altid vælge at bo i en af de flade byer ved vandet, eller vælge at nyde den spektakulære udsigt over havet fra en indbydende terrasse. Hvad angår strande, er udvalget begrænset, og man skal ikke forvente store sandstrande.

Spændende byer i området

Sorrento er en skøn kystby, der ligger lige ud til Napolibugten. Byen har en helt særegen stemning og atmosfære, som kan fortrylle selv den mest berejste gæst.

Har du mindre børn og et ønske om at holde ferie på Amalfikysten, så er Maiori nok den bedste by at vælge. Her finder man kystens længste strand, og byen ligger helt fladt ud til vandet. Til gengæld er der mange små spændende badebugter langs kysten, hvortil man kun kan komme med båd, eller ad mange trapper fra kystvejen.

Maiori er den eneste by på kysten, som ikke er medtaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Det er en by med forholdsvis moderne bygninger, hvilket skyldes, at byen nemlig blev ødelagt ved en oversvømmelse i 1954. I løbet af 60’erne blev byen genopbygget, hvorfor der er mange forholdsvis høje bygninger med store terrasser lige ud til stranden.

Nabobyen Minori har også en forholdsvis lang strand – men den kan alligevel ikke sammenlignes med Maiori. Byen er mindre, og har ganske få hoteller. Det betyder også, at det er let at komme i kontakt med den lokale befolkning. Og så har Minori et ganske særligt fortrin – nemlig et pavevelsignet konditori, som ligger ud til havnepromenaden. Her får man med garanti nogle af Italiens absolut bedste kager! Prøv f.eks. deres Delizia al Limone, som er en sand himmerigsmundfuld, baseret på de lokale citroner.

Spinner Indlæser...

Regioner i Amalfikysten og Sorrento

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY