fbpx

Alghero ligger i provinsen Sassari i det nordvestlige Sardinien.

Provinsen har udsigt over det sardinske hav mod både nord og vest. Provinsen grænser op til provinserne Oristano og Nuoro mod syd, samt provinsen Olbia-Tempio mod øst. Provinsen spænder sig over knap 1.700 kvadratkilometer (knap en femtedel af hele Sardiniens territorie) og omfatter 66 kommuner. Herunder findes nogle af de smukkeste turistområder: Castelsardo, Alghero og Stintino, ud over øen Asinara. I Sardinien er den eneste naturlige sø Baratz-søen, som ligger i Sassari provinsen. Den menneskeskabte sø, Lago Coghinas, ligger i den vestlige del af Sassari. I provinsen findes også en de største sletter i Sardinien, nemlig Nurra. Derudover er provinsen naturligvis også rig på både sand-og stenstrande. Længere ind i landet ligger Logudoro området, præget af et kuperet og bjergrigt landskab.

Den hyggelige, smukke og monumentfulde by Alghero har ca. 44.000 indbyggere. I folkemunde går byen ofte under navnet “Italiens Barcelona”, da byen har været under catalansk styre. Det afspejler sig stadig den dag i dag, hvor befolkningen har en helt særlig og speciel dialekt.

Man må ikke snyde sig selv for en slentretur i byens hyggelige middelaldergader. Her er det blandt andet muligt at shoppe en masse og pryde garderoben med de nyeste trends. Når det kommer til seværdigheder, bør man i første omgang se de gamle tårne, der i tidernes morgen har omgivet hele byen. I dag er der kun syv tårne tilbage (heriblandt Torre de Sant Joan, Torre de l’Esperò Reial, Torre de Sant Jaume, Torre de la Polvorera). Andre monumenter omfatter bastionerne og byens gamle slot. Derudover bør Plàia Civica opleves, som er byens middelalderlige torv samt katedralen i Santa Maria, som er bygget i 1500-tallet i gotisk-catalansk stil. Endelig er Plàia del Bisbe i den grad seværdigt; en neoklassisk piazza ved Teatro Civico, Palazzo Vescovile og Casa Doria.

Spinner Indlæser...

Regioner i Alghero

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY