fbpx

Livigno – en skiferie for alle

Livigno er en af danskernes foretrukne destinationer, når det kommer til årets skitur. Man skal heller ikke have tilbragt lang tid i den italienske alpeby, før man forstår, hvorfor man som skientusiast vender tilbage til stedet igen og igen.

Livigno er ikke en overvældende stor by. Alligevel finder du her den perfekte kombination af italiensk charme, sprudlende byliv og underholdning for alle aldre. Livigno er placeret i en 14 kilometer lang dal, der ligger i det nordlige Italien, mellem bjergene Engadina og Alta Valtellina. Selve byen befinder sig 1816 kilometer over havoverfladen, og skiløb i byen kan foregå i helt op til svimlende 2796 kilometers højde.

Takket være sin høje placering, er byen velsignet med store mængder sne, sol og en næsten rekordlang sæson, der strækker sig fra slutningen af november til begyndelsen af maj. Det er også den høje placering, der har resulteret i områdets kaldenavn, ”Lille Tibet”, der uden tvivl også henviser til den rolige sindsstemning, som de smukke pister kan tilbyde selv den mest garvede skiløber.

Livigno

Livigno i høj sol

En ferie for alle

Der er rigtig gode muligheder for at stå på ski i Livigno, om end det er første gang, du spænder skiene på fødderne eller om du er født med dem på. Helt grønne skiløbere får en tryg start på skieventyret på byens mange børnebakker, der alle er tilgængelige i kort afstand fra landsbyens beboelsesområder.

Livignos skiområde består af de to bjergsider Carosello og Mottolino. I vest finder du den største, Carosello, der også kendt som ”solsiden”. Her er hovedsageligt blå og røde pister, hvilket gør bjergsiden optimal for dem, der er rykket videre fra børnebakkerne, men som endnu ikke ønsker at gå helt i sort eller off-pist.

Byens anden bjergside, Mottolino, nyder ikke godt af helt så mange soltimer som Carosello. Til gengæld er her derfor ofte færre besøgende, så du vil kunne opleve nærmest at have de brede piste for sig selv — måske især i de tidlige morgentimer. Her er også større variation i sværhedsgraden, og derfor mulighed for at rykke op.

Hvis du ikke kan beslutte dig for hvilken bjergside, du vil give dig i kast med, gør det ikke spor. Mottolino og Carosello er nemlig forbundet med en shuttlebus, der i de mest aktive timer kører hvert 10. minut.

Livigno

Livigno er for alle, om du er nybegynder eller har styr på sneen

Olympisk snow park

Hvis du mangler en udfordring, er der også stor mulighed for teknisk træning og freestyle i området. Området kan prale af at have en af de største og mest eftertragtede snowparker i hele Italien. Parken er af topklasse og har været vært for op til flere internationale konkurrencer. Senest er området blevet kåret til ”Best Freeride Location 2014” og var desuden vært for European Freeride Festival 2015. Parken bliver i 2026 vært for freestyle og snowboard-begivenhederne til vinter-OL.

I området er der desuden mulighed for langrend, slædekørsel og skøjteløb, ligesom du kan besøge Aquagranda, et stort vandland med mange aktiviteter.

Efter skituren

Der er ingen grund til at gemme sig i sin skihytte efter dagens sidste tur. Livignos hovedgade summer af liv, og du ville snyde dig selv, hvis du ikke besøgte den. Her finder du et væld af ting at tage sig til efter en dejlig dag med vind i håret. Hovedgaden er bestrøget med et væld af forskelligartede restauranter og barer. Hvis du har mere energi efter aftensmåltidet, kan du også give den gas på nogle af områdets diskoteker.

En tur til Livignos hovedgade giver anledning til en god gang shopping. Livigno ligger nemlig i en toldfri zone, hvilket sikkert har givet overvægt i mange kufferter på hjemvejen. Du kan derfor spare penge på alt lige fra skiudstyr til den nyeste mode.

Fakta om Livigno:

  • Byens højde: 1.816 m
  • Antal lifte: 33
  • Højeste skiløb: 2.796 m
  • Liftkapacitet: 46.000 per/t
  • Antal km pister: 115 km
  • Off piste: Ja
  • Længste nedfart: 5 km
  • Fun-park: Ja

Gode praktiske informationer omkring Livigno:

Transport i busser er gratis, såfremt du har et skipass.
En taxa koster maximalt 6 euro for 4 personer, ligegyldigt hvor du skal hen i byen.

Vil du vide mere om Livigno:

Du kan læse meget mere om Livigno hos vores samarbejdspartner Traveltalk lige her.
Spinner Indlæser...

Regioner i Livigno

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY