fbpx

Polens syvendestørste by, Stettin, byder på spændende kultur og sjove steder at gå ud. Se vores udvalg af rejser til Stettin her på siden.

Stettin ligger ved floden Oder, omkring 100 kilometer fra Østersøen. Byen havde sin storhedstid i 1200-tallet som havneby. Den dag i dag er byen stadig én af Europas største havnebyer, med en skibsindustri som er vigtig for hele regionen. På grund af sin centrale beliggenhed har byen været underlagt flere lande igennem historien. I slutningen af 1100-tallet var Stettin faktisk under dansk herredømme og under Anden Verdenskrig blev byen næsten sønderbombet.

I dag fremstår Stettin som en genopbygget by, hvor vestlig livsstil møder østlig kultur. I området omkring det gamle rådhus har man forsøgt at genskabe gadebilledet fra det gamle Stettin. Alle områder er bygget efter parisisk model, som er med til at give byen en helt speciel atmosfære. Det har givet byen tilnavnet ”Polens Paris”.

“Den Grønne By”

Stettin har også fået tilnavnet ”Den Grønne By” på grund af sine store, grønne områder. Byen ligger i udkanten af tre skove, og består af sjældne planter, træer, stor diversitet af dyrearter, som er en naturoplevelse i sig selv. En bådtur på Oder kan stærkt anbefales, fordi den skaber en god kontrast mellem storby og industri på den ene side, og uberørt natur på den anden.

I Stettin ligger i øvrigt Europas største kirkegård, som er meget anderledes og mere pyntet end man ser herhjemme i Danmark. Byen har også verdens ældste biograf — Pionier Cinema. Biografen havde sin første visning i 1909 og åbner den dag i dag fortsat dørene for filmelskere. Desuden bør de pommerske hertugers slot besøges. Dele af slottet er omdannet til kulturhus og byder på første klasses opera- og teaterforestillinger.

Hvis man gerne vil kombinere storby og golf, er der hele tre smukke 18-huls golfbaner omkring byen — den seneste åbnede i 2008 og er den første Gary Player designede konkurrencebane i Central Europa.

Shopping i Stettin

Når man siger Stettin må man også sige shopping. Byen er fyldt med små butikker, store shoppingcentre og markeder, hvor man kan købe det meste til en god pris. Prøv dit krejler-talent af på de klassiske markeder Fala, Turzyn eller Manhattan. Tag på én af vores rejser til Stettin og tag en smuttur til det moderne Galaxy Shopping Center med mere end 190 butikker, som har åben alle ugens dage. Krystal, rav, børnetøj, fest- og bryllupskjoler, sportsudstyr, alkohol og tobak er noget af det man kan få til en fordelagtig god pris i Polen.

Byliv i Stettin

Efter en veloverstået shoppingtur kan man gå på bar og få sig en velfortjent polsk øl. Skulle sulten melde sig, kan man besøge en af byens mange restauranter og vælge mellem både traditionelle og eksotiske, polske retter. Mad og drikke findes stort set til halv pris af hvad vi er vant til herhjemme – hvis faktisk ikke endnu billigere.

Krop og sjæl

Stettin har også et af Polens største og nyeste City Spa med wellness og spa fordelt på mere end 2.000 m2. Her åbnes op for en verden af tyrkiske og romerske bade, et utal af massager samt afslappende behandlinger for krop og sjæl. Bestil én af vores rejser til Stettin og du vil med sikkerhed finde ro i sjælen i de smukke, rolige omgivelser.

Udover wellness er Stettin også kendt for sine tandlæger. Tandlægerne tilbyder kvalitetsbehandlinger, udført af et højtuddannet personale til nogle af Europas laveste priser. I forhold til priserne herhjemme i Danmark, kan i enkelte tilfælde spare over halvdelen af behandlingens pris i Polen.

Spinner Indlæser...

Regioner i Stettin

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY