fbpx

Med et areal på over 250 km2 og over en halv million indbyggere er Poznan den femtestørste by i Polen. Poznan er endvidere den største by og tilmed hovedstaden i Wielkopolska.

Flere steder rundt omkring på internettet omtales Poznan som en af Polens usete perler, som sjældent er at finde på folks “bucket-liste” — og det er rigtig synd! Byen har nemlig mange ting at byde på, og man kan nemt få flere dage til at gå med både kultur, historie og oplevelser af forskellig art.

Den gamle markedsplads

Lad os starte med det kulturelle og historiske — den gamle markedsplads, Stary Rynek. Den gamle markedsplads er nok en af Poznans mest interessante og populære områder, der skal og bør opleves. Her finder man en helt speciel atmosfære med de smukke, pastelfarvede huse, og små gyder, som i den grad inviterer til at udforske byen til fods. På pladsen, og langs de mange gader der leder ind til pladsen, finder man et væld af caféer og restauranter. Er man ude efter en formiddags- eller eftermiddagssnack bør man overveje at finde et sted, hvor man kan nyde Poznans måske vigtigste specialitet; en St. Martins-croissant.

På pladsen får man hurtigt øje på byens smukke renæssancerådhus. Rådhuset står imponerende højt på række med de små, pastelfarvede huse og dominerer bybilledet på pladsen. Rådhuset er specielt en populær seværdighed når klokken slår kl. 12.00. Her kommer nemlig to gedebukke frem og støder sammen 12 gange.

”Katedral-øen” og andre seværdige bygninger

Har man stor interesse for den polske historie, er der her stor mulighed for at opleve det helt tæt på. Den såkaldte ”katedral-ø” (Ostrow Tumski) er vigtig for Poznan, og hele Polen faktisk, da det var her, at Poznan og hele den selvstændige polske stat blev grundlagt. Katedralen blev bygget i det 10. århundrede og har efterfølgende oplevet flere genopbygninger. Senest efter anden verdenskrig, hvor også blandt andet den gamle markedsplads også oplevede en genopbygning.

Af andre opsigtvækkende bygninger bør jesuitternes gamle universitet opleves, som i dag benyttes som byens rådhus. Rådhuset ligger ved siden af den smukke St. Stanislaus Kirke, som anses som en af Polens mest imponerende barokkirker – og det er ikke uden grund. Kirkens facade og interiør er intet mindre end imponerende, og er klart et besøg værd. Området omkring er et centralt område i byen, som ofte lægger plads til koncerter.

Shopping

Når man siger storby må man nødvendigvis også sige shopping. I Poznan finder man et shoppingcenter, som ikke kun nødvendigvis indbyder til shopping. Stary Browar, som centret hedder, indbyder også til både kunstudstillinger, arkitektur, restauranter og et stort luksushotel. Centret byder på intet mindre end over 200 butikker, så man kan nemt sætte flere timer af til at gå på jagt efter de gode tilbud.

 

Spinner Indlæser...

Regioner i Poznan

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY