fbpx

Kolobrzeg er en traditionsrig kur- og badeby, der i dag anses som en af Polens største perler. Og der er ikke noget at sige til, at gæsterne gang på gang vender tilbage til Kolobrzeg.

Kolobrzeg har i mere end 200 år været et af polakkernes mest elskede steder at besøge, når krop og sind trænger til forkælelse. Siden 1930’erne er området i folkemunde endda blevet omtalt som ”Østersøens Perle”, der uden tvivl hentyder til områdets smukke strande og helbredende kræfter.

Kolobrzeg har en helt særegen beliggenhed, der både resulterer i smuk natur men også i et helt særligt mikroklima. Du finder Kolobrzeg på den polske Østersøkyst, stik syd for danske Bornholm. Områdets luft er rig på både jod og salt, og mange rejser efter den fantastiske mulighed for at nyde den form for havterapi. Mudderet i Kolobrzeg er ligeledes af særklasse, og det anvendes især i muddermasker og ansigtsbehandlinger.

Kolobrzeg – ferie for krop og sjæl

En ferie i Kolobrzeg er en ferie for både krop og sjæl. Den friske havluft er så ren, som noget kan være, og giver mulighed for at ånde dybt. I for- og efterår, hvor du kan opleve det berømte områdets berømte Thalassoterapi — havterapi. Friske vinde påvirker, at vandpartiklerne bliver båret ind over stranden og skaber en form for ”havspray”. De små partikler har et hav af sundhedsfremmende egenskaber og siges at gavne luftveje, fordøjelse og ikke mindst humøret.

Kolobrzeg er en hyggelig by med flere hyggelige caféer og konditorier, hvor du fra morgenstunden kan nyde frisk kaffe og brød. Området er skønt og grønt, og der er mange steder at nyde naturen – – og hinanden. Turtelduerne kan nyde ”De forelskedes allé”, byens smukke træallé, hvor du vil kunne møde mange andre spadserende par.

Her er også rig mulighed for at udforske byens skønne natur. I Kolobrzeg finder du blandt andet en nyrenoveret og veludstyret motionssti samt en skøn cykelsti. Her kan du følge kystlinjen gennem Økopark til den gamle militærluftbase i Bagicz. Det er også muligt at vandre i området eller besøge den lange sandstrand, som byen er særligt stolt af.

Kolobrzegs historie

Kolobrzeg er en af de ældste byer i Pommern. Byens historie kan spores helt tilbage til bronzealderen, hvor der er tegn på den første beboelse. Omkring år 900 byggede befolkningen en borg, der hvor floden Parseta løber ud i Østersøen. Byens gode placering satte hurtigt Kolobrzeg på kortet som en vigtig handelsby. Omkring år 1000 blev der oprettet bispesæde i byen, der herefter også indtog en vigtig gejstlig status. I det 14. århundrede trådte byen ind i Hanseforbundet og slog stor handel på områdets salt.

Rygtet om Kolobrzegs mange skatte tiltrak en del opmærksomhed. I 1627 opførte byen sin første fæstning ved den flodmunding, der bevogtede indsejlingen til havnen. Fæstningsværket blev af flere omgange udvidet for at beskytte mod uvelkomne gæster, blandt andet under den russiske belejring. Mange af fæstningerne kan stadig opleves i dag.

Seværdigheder

Kolobrzeg er en skøn by at tilbringe op til flere dage uden særlige planer. Hvis du derimod har lyst til at opleve en masse, er der også rig mulighed for det.

Kolobrzeg har en omfattende gejstlig historie, der afspejles i områdets mange spændende kirker. Besøg blandt andet Maria-Basilikaen, en femstjernet gotisk halkirke fra det 14. århundrede.  Du kan også besøge Johannes Døbers Kirke, der trods sin mindre størrelse har en spændende historie bag sig. Kirken er det eneste bygningsmindemærke fra det tidligt middelalderlige Kolobrzeg og indtager desuden pladsen som den ældste teglstensbyggede kirke i det centrale Pommern.

Besøg også Ratusz Miejski, Kolobrzegs rådhus. Bygningen har både tjent som byens fæstning og vartegn, hvis skønhed blev brugt til at signalere byens rigdom, status og magt til andre udefrakommende. Under belejringen i 1807 blev det oprindelige gotiske rådhus dog ødelagt. I stedet for at rive resterne ned, bevarede man de tilbageblevne ruiner for at mindes fortiden. Et nyt rådhus blev senere opført i overensstemmelse med datidens idealer. I kælderen under rådhuset finder du i dag en musikcafé blandt de velbevarede gotiske hvælvinger.

I den gamle bydel finder du Krudttårnet, Baszta Prochowa. Det er den eneste bevarede del af de middelalderlige forsvarsværker. Tårnet har fire etager og er udsmykket med adskillige blændinger. Du kan også besøge fyrtårnet Latirnia Morska. I 1945 sprængte tyskerne fyrtårnet i luften, da de opdagede, at fyrtårnet blev anvendt som orienteringspunkt af de polske tropper. Fyrtårnet blev dog genopført i efterkrigstiden. Det nuværende tårn er 26 meter højt, og dets lys kan ses næsten 30 kilometer borte.

 

Spinner Indlæser...

Regioner i Kolobrzeg

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY