fbpx

Kroatien

Hvis du søger efter i Østeuropa med lidt sol og varme, er Kroatien et oplagt valg. Landet er ved at vinde plads i hjertet blandt flere danskere, da man her kan få badeferie uden så mange turister som i Spanien eller Italien — og ofte også til færre penge.

Kroatien har en skøn kyst med mange muligheder for at få dyppet tæerne. De fleste strande i Kroatien er stenstrande, men du kan også finde enkelte sandstrande. Uanset hvor du vælger at stikke fødderne i, er Kroatiens kyster fyldt med samme slags smukke, klare vand, der er så karakteristisk for Adriaterhavet. Det smukke hav gør det også oplagt at dyrke vandsport, og du vil finde mange steder, hvor du kan tage del i aktiviteter som snorkling, dykning, surfing og vandski.

Det er også oplagt også at besøge nogle af de spændende kystbyer, der alle har et væld af hyggelige restauranter og cafeer. Landets lange kystlinje lægger op til et menukort spækket med frisk fisk i alle afskygninger. Du kan også nyde landets andre specialiteter, som blandt andet byder på grillet kød, lufttørret skinke, fåreost og lokale grøntsager.

Når du planlægger et besøg i Kroatien, kan du nyde godt af landets lange sæson. Det gode vejr starter allerede i maj, hvor vandet kan være lidt køligt, men solen varmer dejligt. Det dejlige vejr strækker sig som regel helt ind i oktober måned, hvor der dog godt kan være brug for en let trøje.

Besøg også endelig byens hovedstad Zagreb. Byens lille og charmerende størrelse gør det oplagt at besøge dens attraktioner til fods. Byens sporvogn er dog også en charmerende måde at bevæge sig rundt på.

Zagreb – Kroatiens hjerte

Zagreb er en forholdsvis lille storby, hvor I kan gå rundt til de forskellige attraktioner. Zagreb er delt op i to bydele. Den øverste er Gornji Grad, som er den gamle bydel, hvor I finder de små snørklede gader og historiske bygninger. Den nedre bydel, Gornji Grad byder på mange cafeer, museer og forretninger. Trods Zagrebs størrelse, så gemmer byen på mange seværdigheder. Det skyldes især byens beliggenhed, som har gjort, at den har været et kulturelt knudepunkt mellem Syd-, Øst- og Centraleuropa i mange år.

Som så mange andre byer, så er katedralen et ”must see”. Katedrale Maijina Uznesenja ligger den i den øvre bydel, og kan se langt væk fra, da det er den højeste bygning i byen med sine 108 meter. De to spir er også blevet et vartegn for byen. Selvom det kan virke underligt, så er Mirogoj Kirkegården også en stor attraktion. Mange af Kroatiens kendte er begravet her. Kirkegården ligger 4 kilometer fra centrum og har en hyggelig atmosfære.

Byen er oplagt at udforske til fods. På den måde, kommer I også til at opleve de mange cafeer, som ligger i bykernen.

Spinner Indlæser...

Regioner i Kroatien

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY