fbpx

En ferie i Palermo er for dig, der elsker kultur! I byen finder du middelalderkirker med arabiske kupler, spanskinspirerede kirker og ikke mindst monumenter fra den store normanneræra. Der er også flere grønne områder såsom Giardino Inglese, Villa Trabia, Villa Malfitano og botanisk have, som man eksempelvis kan spise frokost i. 

En ferie i Palermo på Sicilien er en stor kulturel og historisk oplevelse. Byens rødder går helt tilbage til det 8. århundrede, hvor det var en fønikisk handelsby. Palermos storhedstid var under den normanniske periode, som varede i cirka 100 år. Byen var på daværende tidspunkt et stort og meget vigtigt kulturcentrum. Senere blev Palermo underlagt det Tysk-Romerske rige og var selveste Kejser Frederik II’s hovedstad.

Grundet sin kulturelle diversitet, som byen har fået gennem tiderne, er det svært at finde andre italienske byer med et så mangfoldigt præg som Palermo. Palermo er overordentlig spændende at besøge, fordi man fornemmer tilstedeværelsen af forskellige imperier. Det er også en levende by med spændende restauranter, cafeer, museer, markeder, monumenter og gode muligheder for shopping af enhver slags. Gaderne byder på skjulte hemmeligheder, og i de milde aftenstunder er det herligt at sidde på en af de lokale cafeer. Her kan man nyde et dejligt siciliansk glas vin eller besøge en af byens efterhånden mange gode restauranter.

Historisk sightseeing i Palermo

Der er mange seværdigheder, du kan se på din ferie i Palermo. Eksempelvis katedralen hvor normannerkongen Roger II og den Tysk-Romerske Kejser Frederik II hviler. Den imponerende domkirke blev færdiggjort i 1185, men siden er der blevet bygget om og til i én uendelighed. I dag er kirkens arkitektur en blanding af arabisk, normannisk, gotisk og neoklassisk stil.

Teatro Massimo er Palermos operahus. I begyndelsen var Teatro Massimo det vigtigste operahus i Europa efter det i Paris. Efter en brand i 1974 i en af Palermos biografer blev teatret lukket og ombygget efter nye sikkerhedsregler. Teatret blev åbnet igen i 1997 og fejrede sin 100-årsdag med manér til tonerne af Mahler. Mange filmelskere vil desuden mindes teatret fra “Godfather III”, hvis sidste del udspiller sig i dette teater.

Derudover kan det anbefales at besøge den underskønne kirke San Giovanni degli Eremiti med dens lille appelsintræshave. De strålende kirker Chiesa della Martorana og Capella Palatina er bestemt også et besøg værd. Den store plads Piazza Pretoria med det imponerende springvand eller det gamle hospital Lo Spasimo, der i dag er forvandlet til en udendørs koncertsal, må du heller ikke gå glip af.

Markeder og strande i Palermo

Hvis man ikke fået mættet sin kulturelle appetit på alt det ovenstående, kan det klart anbefales at besøge en af Palermos markeder som f.eks. Vucceria, Ballaró og Capo. De er berømte i hele Italien for deres fantastiske udbud af råvarer af fremragende kvalitet. Her finder du årstidens frugter og grøntsager i imponerende farver, store flotte tun og sværdfisk, bundter af friske krydderurter, duftende og farvestrålende blomster, dejlige oste, flotte kødstykker af gedekid, lam, gris, kalv og mange andre spændende fødevarer.

På din ferie i Palermo bør du også sætte tid af til at tage på stranden. Palermos kyst er fyldt med dejlige strande med turkisblåt hav og hvidt sand. Mondello stranden og herunder Lido Finanza er nogle af de bedste steder, du kan slappe af på stranden og bade. Den blå himmel, det bløde sand og det krystalklare vand giver dig en eksotisk oplevelse – dog med en varmetemperatur, der er helt tilpas.

Vil du vide mere?

Du kan læse meget mere om Palermo hos vores samarbejdspartner lige her.

Spinner Indlæser...

Regioner i Palermo

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY