fbpx

En rejse til Parma byder på et væld af oplevelser. Det er en velstående og attraktiv historisk by i regionen Emilia-Romagna i det nordlige Italien.

Det æstetiske hjerte af Parma er dets katedralplads, Piazza Duomo. Det attraktive brostensbelagte torv er omgivet af historiske bygninger og ligger lidt adskilt fra de største shoppinggader. Det er et fredeligt og smukt sted. Tre bygninger dominerer det åbne rum: Duomoen i den Lombardisk-romanske stil med det tilstødende Campanile (klokketårn) og det slående ottekantede Battistero (baptisteri) i lyserød Verona marmor.

Gå sydpå ad de smalle gader fra Piazza Duomo i Parma, hvor de besøgende kommer til den moderne bys centrale torv, Piazza Garibaldi. Strada Farini, der fører syd fra piazzaen, er en livlig gade med barer og restauranter. Lige fra Piazza Garibaldi er en af ​​Parmas fineste kirker, kaldet La Steccata. Den store renæssances bygning indeholder nogle imponerende gravsteder.

Et af Parmas vigtigste vartegn er den omfangsrige Palazzo della Pilotta

På den anden side af floden finder man et sekstende århundrede ’tilføjelse’ til den herskende Farnese-familie. En rejse til Parma sikrer gode oplevelser inden for kunst og kultur. Bygningen, der ligger ved siden af ​​en græsklædt park og et mindesmærke til Verdi, huser nu Parmas kunstgalleri, Galleria Nazionale. Den store samling er velpræsenteret og indeholder vigtig kunst samt mange mindre værker. Malerier af både Correggio og Parmigianino er naturligvis også blandt galleriets mest værdsatte udstillinger og vises i en lille dedikeret serie. Andre bemærkelsesværdige kunstnere i galleriet i Parma inkluderer Angelico, Leonardo da Vinci, Cima da Conegliano, Paolo Veneziano, Canaletto, Hans Holbein den yngre og Van Dyck.

Camera di San Paolo, der nærmest ligger gemt i en have på Strada Melloni ved turistkontoret, er en lille, men meget fin attraktion. Selvom din tid i Parma er begrænset, er det værd at kigge ind. Bygningerne var engang en del af et kloster. Her boede Giovanna di Piacenza, som havde et væld af fine dekorationer. Dekorationerne var mere mytologiske og humanistiske end religiøse, og de var alle fra førende, lokale kunstnere. Dekorationerne repræsenterer de største mesterværker fra den italienske renæssance.

Lige over en flodbro fra Palazzo della Pilotta finder du Parco Ducale. Det er en stor, grøn park, der engang var hertugens. Den er helt sikkert hyggelig at slentre rundt i. Den gultmalede Palazzo Ducale finder I ved siden af parken, hvor det også er muligt at se freskomalerier inspireret af poesi, romantik og mytologi.

Restauranter, mad og drikke

Hvis man er interesseret i det Italienske køkken, bør man rejse til Parma. Parma er berømt for sin fine ost (parmigiano eller parmesan) og skinke. Dette område er kendt i hele Italien, som et af de bedste spisesteder. At spise er nemlig en vigtig aktivitet i Parma. Byen har en lang række restauranter, der byder på gode, lokale retter.

Parma er meget stolt af sine kulinariske traditioner og lokale produkter. I behøver ikke at være forsigtige, når I vælger en restaurant her. Det gælder blot om at følge lokalbefolkningen. Du vil finde alt lige fra storslåede pastaretter som tortellini og gnocchi til den populære parmaskinke. Lokale vine fra området omkring Parma omfatter blandt andet den let brusende Malvasia, Sauvignon og Red Colli di Parma, som alle kan fås til overkommelige priser.

Oplevelser i Parma

Parma er en overraskende velbevaret hemmelighed hvad angår turisme. Besøger I byen vil I finde kunstgallerier, museer, freskomalerier, gode indkøbsmuligheder samt charmerende historiske gader. Byen har flere interessante kirker og usædvanlige museer som kan opleves på jeres ferie i Parma.

Pinacoteca Stuard er en kunstsamling indrettet i et tidligere kloster. Det indeholder en bred vifte af malerier fra tidlige alterstykker til kunst fra det tyvende århundrede. Derudover er der det historiske klosterapotek, Spezeria di San Giovanni Evangelista, og Casa del Suono, som er et stilfuldt lys-museum. Et andet lille museum, Castello dei Burattini, ligger på gårdspladsen bag indgangen til Camera di San Paolo. Det er dedikeret til marionetdukker med fascinerende udstillinger, shows og historier.

Teateret i Parma, Teatro Regio, har forestillinger med opera, dans og koncert om vinteren og foråret samt en række udendørs sommerarrangementer. Teatret er også det sted, hvor en årlig festival dedikeret til komponisten Giuseppe Verdi, finder sted.

På rejse til Parma er der stor mulighed for at besøge flere attraktioner i det omkringliggende område. Herunder Musei del Cibo, et ‘Food Museum’ med museer i Parma provinsen dedikeret til parmesanost, tomat, salami og selvfølgelig skinke. Blandt de interessante slotte i nærheden af ​​Parma er den mest imponerende Castello di Torrechiara, mens musikken rundt Busseto, nordvest for Parma, kan besøge flere seværdigheder forbundet med Giuseppe Verdi, herunder hans fødestedsmuseum.

Spinner Indlæser...

Regioner i Parma

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY