fbpx

Tag på ferie i Tyskland, vores store nabo med over 80 millioner indbyggere. Tyskland strækker sig fra Nordsøens vældige vandmasser i nord til de majestætiske alper i syd.

Hvis I bevæger jer ind til byerne, vil I blive grebet af en energi og rytme, som I kun kan finde her. Hvis I sætter kursen væk fra landets lysende metropoler, finder I langstrakte landskaber belagt med historiske bygninger, eventyrpaladser og urgamle, vildtvoksende bøgeskove, som ingen ende tager.

Berlin

Historiske Berlin

Berlin har det hele – lige fra den historiske bykerne, monumentale bygningsværker og et pulserende byliv, der især er kendt for sine mange shoppingmuligheder og gourmetrestauranter til overkommelige priser. I må endelig ikke gå glip af Berlin på din ferie i Tyskland. Der er noget for enhver smag i den tyske hovedstad, og netop derfor er byen også på vej til at blive en af verdens mest velbesøgte byer.

Et besøg i Berlin er ikke komplet, hvis I ikke slår vejen forbi resterne af Berlinmuren. Selvom det er lang tid siden muren faldt, kan man stadig opleve dele af Berlinmuren. Flere steder er den tilbageværende mur blevet udsmykket med politisk motiveret kunst fra nogle af verdens største graffitikunstnere. Mest berømt er nok ”Bruderkuss” af Dmitri Vrubel, der afbilleder Leonid Bresjnev og Erich Honecker i en broderlig omfavnelse.

Berlin er en by, der i den grad har optaget sin plads i historiebøgerne, og det er derfor en særdeles spændende by at besøge, hvis I er interesseret i kultur eller historie. I kan besøge Berlinmurens officielle mindested i Bernauer Strasse eller Checkpoint Charlie, den mest kendte af de tidligere grænseovergange mellem Øst og Vestberlin. Besøg også Rigsdagsbygningen i Berlin, der har fungeret som hovedsæde fra alt lige fra det tyske kejserrige over Weimarrepublikken til Nazi-Tysklands rigsdag. Nu huser den prægtige bygning i stedet Forbundsdagen, det tyske Parliament.

En moderne storby

Selvom Berlin har dybe rødder i fortiden, er det samtidigt en moderne storby. Byen er særligt rig på moderne kunst og kultur, og her finder du et underholdningsliv som ikke mange andre steder i Europa. Byens zoologiske have er med god grund den absolut mest velbesøgte i hele Europa. Der bliver stadig indspillet store biografbaskere i verdens ældste filmstudiekompleks, der har hovedsæde i byen. Fusionskøkkener dukker op på hvert gadehjørne, og Michelin-stjerner er strøget ud over byen. Gadekunsten udvikler sig som aldrig før, og i 2013 kunne Berlin slå dørene op for verdens første gadekunstmuseum, Urban Nation.

Læs meget mere om Berlin her.

Hamborg – Tysklands næststørste by

Hamborg er Tysklands næststørste by og betragtes ofte som Berlins ”lillebror” eller arvtager. Det er egentligt synd, for trods Hamborgs mindre størrelse, er havnebyen en spændende og kontrastfyldt by, der helt klart skal besøges hvis du planlægger en ferie i Tyskland.

Hamborg er klar til at tage dig med storm, godt hjulpet på vej af den hæsblæsende Nordsøvind, der blæser gennem byen. Men det er også netop denne vind, der i sin tid pustede liv i byen. Hamborg har siden middelalderen været en af Europas vigtigste havnebyer, og der er stadig flittig skibsdrift i byen, der næres af den populære havnekanal. I dag er Hamborg dog alt andet end en gammel havneby men i stedet en moderne og dynamisk storby med meget at byde på.

St. Pauli og Red Light District

Start ferien med at besøge byens bankende hjerte, havnen, der er en skøn blanding af gamle traditioner og moderne kunst. Her finder I blandt andet bydelen St. Pauli, et gammelt arbejderkvarter, hvor sømændene plejede at kaste anker og gik på jagt efter øl og underholdning. Området er nu er blevet til en populær streetart bydel, hvor de hippe hænger ud.

St. Pauli i Hamborg

Hippe St. Pauli i Hamborg

Det er også ved St. Pauli du finder Reeperbahn, en 930 meter lang gade ved Hamborg havn, der er kendt — og berygtet – for sine mange barer, natklubber og diskoteker. Forlystelseslivet her er rigt og byder på alt fra musicals, teatre, koncerter og kabareter, heriblandt Panoptikum, St. Pauli-teatret, Schmidt-teatret og operettehuset. Det var også i dette område, at Beatles slog deres folder i starten af 1960’erne. Området er moderne og farverigt men også kendt for dets ”red light districts” — så vær forberedt på at der kan forekomme letpåklædte tilbud.

HafenCity og Planten un Blomen

Hvis I ønsker at hæve jer lidt over det vilde natteliv, kan I  opleve byens skyline fra på toppen af Elbphilharmonie, byens spektakulære bølgeformede koncertsal fra 2017. Bygningen agerer både som symbol for hele Hamborg men også som port til HafenCity, et tidligere havneareal, der nu er blev byder på et væld af arkitektoniske perler, gamle smukke lagerhuse og moderne futuristisk arkitektur.

Trænger I til at trække stikket, er der også mange smukke udendørsarealer, som I kan besøge. Her kan blandt andet nævnes parken ”Planten un Blomen”, hvor I kan nyde stilheden blandt grønne græs, tropiske planter samt den største japanske have i Europa. Der er også mulighed for at fodre de mange små dyr, der er sat fri i området. Besøger man haven om vinteren, kan man også stå på skøjter i midten af området.

Planten un Blomen i efteråret

Planten un Blomen klædt i alle efterårets farver

Uanset hvor du befinder dig i Hamborg, så er det vigtigt at tage sin gode appetit med. Hamborg er en by for både gourmander, gourmeter og alt det ind i mellem. Her er mad for enhver smag – fra street food til Michelin-mad. Du må desuden ikke glemme at besøge et af byens bryggerier, hvor man både kan nyde hjemmebrygget øl og et godt måltid.

Læs mere her.

München

Oktoberfest – verdens største folkefest

Hvis du planlægger en ferie i Tyskland, kan du ikke komme uden om “München – og du kan ikke sige ”München” uden at sige ”Oktoberfest”. Som den tredjestørste by i Tyskland er byen kendt for at huse intet mindre end verdens største folkefest, der årligt får besøg af mere end seks millioner mennesker. Traditionen opstod i 1810, da kronprins Ludwig og prinsesse Therese ægtede hinanden, og i anledningen holdt en stor folkefest med hestevæddeløb og andre festlige indslag. Festlighederne varer ved endnu og bliver gentaget hver oktober — dog uden hestevæddeløb. Og det er nok meget godt, for der bliver hvert år slynget rekordstore mængder over disken i den tyske storby. I de tyske øltelte kan du også møde massevis af de klichéer, som unægtelig hører til Oktoberfesten — store fadøl, hornorkestre og lederhosen i massevis. München er stolt af sine lange traditioner, der også er at spore andre steder i byen.

Oktoberfest i München

Der bliver langet tusindvis af øl over disken til Oktoberfest i München

Münchens mange museer

Omkring halvdelen af byen blev ødelagt under anden verdenskrig. Bybilledet i dag er dog stadig præget af flere hundrede år gamle bygninger. For byen forstår virkelig at værne om fortiden. München har intet mindre end 46 museer og 47 teatre. Ligesom Berlin har byen også en museumsø, ”Museumsinsel”, der ligger i floden Isar. Her finder du ”Deutsches Museum von Meisterwerken der Naturwissenschaft und Technik” — eller bare ”Deutsches Museum”. Det enorme museum indeholder over 28.000 udstillede objekter, og du skal nok regne med at sætte mere end en enkelt dag af, hvis du gerne vil nå hele museet rundt.

Hvis du ikke får nok af kunst på Deutsches Museum, kan du også besøge Haus der Kunst. Museet stammer oprindeligt fra 1930’erne, hvor det var et samlingssted for, hvad Hitler vurderede som den fineste kunst. Under 2. verdenskrig blev bygningen brugt som base af amerikanske tropper, men i dag er det musuem igen. Nu er det dog fyldt med moderne kunst — mest af alt fordi det var den genre, som Hitler afskyede allermest.

Byliv, shopping og universitet

Det er også oplagt at besøge München for en byvandring. Besøg Marienplatz, der ligger centralt i den gamle bydel med Det Nye Rådhus som det største trækplaster. Rådhuset er udsmykket i gotisk stil, og i tårnet er der et klokkespil, der dagligt spiller en lille melodi.

Marienplatz i München

Marienplatz i München med det lille klokkespil

Er du til shopping, kan du også besøge Kaufingerstrasse, der strækker sig fra Marienplatz og næsten en kilometer frem til München Karlsplatz. Her finder du de fleste high street-butikker, et mindre shoppinggalleri samt et væld af tyske og internationale mærker. De mere eksklusive mærker hører hjemme på Maximilianstrasse, ikke langt derfra.

Byens universitet er bestemt også et besøg værd, både på grund af den storslåede hovedbygning, men også på grund af historien om Weisse Rose, en tysk studentermodstandsgruppe, der holdt til her. I februar 1943 blev flere af gruppens medlemmer anholdt af Gestapo, hvor flere  efterfølgende blev dømt til døden. På universitetsområdet i dag er der forskellige mindesmærker for foreningen.

Du kan læse meget mere om München lige her.

Spinner Indlæser...

Regioner i Tyskland

Berlin har det hele – lige fra den historiske bykerne, monumentale bygningsværker og et pulserende byliv, der især er kendt for de mange shopp...
Hamborg er Tysklands næststørste by og betragtes ofte som Berlins ”lillebror” eller arvtager — og det er egentlig synd. For trods Hamborgs min...
Kun få timer fra den danske grænse finder du dramatiske bjerge, storslåede naturoplevelser, spejlblanke søer og skove så dybe, at man må have br...
Du tænker måske allerede ”fodbold” og ”fadøl”, når snakken falder på München. Og oktoberfest og FC Bayern München er da også en st...
Tag på ferie i Nordtyskland — Det er jo lige over grænsen! Nordtyskland og den tyske østersøkyst byder på et væld af smukke byer, gamle hanses...
Sydtyskland: En Oplevelse af Kultur, Natur og Historie Sydtyskland er en af de mest fascinerende regioner i Europa, kendt for sin rige kulturarv, spek...
Vesttyskland, eller officielt Forbundsrepublikken Tyskland (Bundesrepublik Deutschland), refererer til det område, der udgjorde den vestlige del af T...
Østtyskland: En rejse gennem historie og kultur Østtyskland, eller det tidligere DDR (Deutsche Demokratische Republik), er et område rigt på histo...

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY