fbpx

Turen går til Hamborg

Af Jesper, ansat ved Vindrose Rejser og Hamborg-entusiast

Når jeg besøger Hamborg, så bor jeg altid på Crowne Plaza, som ligger i forlængelse af Lange Reihe. Her har jeg en god base til de mange ting, som Hamborg tilbyder. Hotellet ligger lige ved søen, så det er oplagt at starte dagen med en løbetur. Derudover ligger hotellet kun 15 minutter gang fra hovedbanegården. Man kan enten vælge at gå langs søen når man skal ind til butikkerne og seværdighederne. Hvis man ønsker lidt afveksling, så er der mange gode butikker og cafeer på Lange Reihe. Hotellet er et moderne 4-stjernet hotel, som blev gennemrenoveret i 2019. Morgenmaden er noget helt særligt. Hver morgen er køen til frisklavede omeletter og pandekager ganske lang — men det er hele ventetiden værd.

Seværdigheder i Hamborg

Her er en kort liste over de ting, som jeg vil anbefale i Hamborg.

1. Miniature Wunderland

Selvom Miniature er en velkendt attraktion i Hamborg, så vil jeg ikke undlade den. Der er en grund til over 1.000.000 gæster besøger de små jernbanetog hvert år. Derfor er det også muligt at besøge de små figurer og verdensdele efter midnat.  Det er ganske enkelt imponerende hvad de to brødre har skabt. Her kan I også finde Storebæltsbroen og Østerlars Rundkirke. Det koster cirka 15 euro er få en guidet rundtur, her kommer I bag scenen, og får nogle gode historier om hvor omfangsrigt det er, at have så mange maskiner og så meget elektronik på et sted, nærmest hver en centimeter er udnyttet.

 

Wunderland i Hamborg

Wunderland i Hamborg

2. Havnerundfarten

Havnerundfart i Hamborg er lidt større end vi er vant til i Danmark. Det tager et par timer at komme hele vejen rundt, men så har man også set nogle store tankere og et par krigsskibe. Derudover får man et flot overblik over havnefronten og helt sikkert et par gode billeder af Hamborgs nye turistattraktion, Operahuset.

 

Pakkerejser til Tyskland, Hamborg

3. Operahuset

Det nye Operahus har en usædvanlig flot 360 graders panoramaudsigt over byen og havnen. Det er en god ide at booke billetter hjemmefra. Det koster kun 2 euro, og så springer I også køen over. Billetter kan købes her.

 

Guide til Hamborg

Mad og drikke

Uden mad og drikke, dur helten ikke. Heldigvis har helten i Hamborg gode muligheder for at være i topform. Spisestederne er mange, og de er i alle prisklasser. Som alle andre storbyer, så kan I få mad fra alle områder og regioner. Her er de 4 steder, jeg synes, at I skal opleve.

1. Mutterland

Hvis den står på en kop varm kakao, så vil jeg ”varmt” anbefale Mutterland, som ligger bagved Rådhuset, og har nogle små hyggelige rum, men flot kunst på væggene. Det er i et klassisk tysk design med flot mosaik.

2. Die Bank

Det er oplagt at få sig en Wiener Schnitzel, når I er i Tyskland. Hos Die Bank er omgivelserne ganske særlige. Det er, lidt som navnet lægger op til, en bank som nu fungere som et brasserie og har gjort det siden 2005. Prisniveauet er nogenlunde (en schnitzel koster cirka 30 euro). Det er også muligt bare at nyde en drink i baren.

3. Café Paris

Er I mere til det franske køkken, så kan Café Paris anbefales. Lokalet er rigtig hyggeligt, og der emmer af liv og glade dage. Stedets signaturret er tatar, som man kan få rørt ved bordet. Café Paris ligger også lige bag ved Rådhuset.

 

Café Paris i Hamborg

Café Paris i Hamborg

4. Restaurant East End

Restaurant East End kan noget helt særligt. Stedet fungerer som en rigtig god restaurant og senere på aftenen er det også muligt at nyde en god cocktail. Det er typisk sushi, som bliver serveret, og prisniveauet er i den høje ende. Men man kan heller ikke sætte en finger på kvaliteten.

Blev du inspireret til en lille smuttur over grænsen? Du kan læse mere om Hamborg lige her, hvor du også kan se vores udvalg af hoteller i området.

vi har det hele

Leder du efter noget specielt?

Vi laver alle slags rejser til hele Europa og resten af verden. På kortet finder du vores faste destinationer og ready-to-go rejser. Har du andre ønsker eller forespørgsel til skræddersyede rejser står vi klar til at hjælpe dig. Tryk på kortet for at vælge din destination