fbpx

5 restauranter i Madrid, som du ikke må gå glip af

I Spaniens travle hovedstad kan man nemt fare vild og ende på én af de mange turistfælder, som i nogle områder ligger på hvert gadehjørne. Det vil vi gerne sørge for, at du undgår. Denne guide har til formål at styre uden om alle de gængse turistfælder og i stedet vise dig vejen til dejlig mad til overkommelige priser. Her får du vores bud på 5 spanske restauranter i Madrid, som du bør prøve på din rejse.

 

Bar Galleta i Malasaña

I det nordlige område Malasaña, ikke langt fra shopping-gaden Gran Vía, ligger Bar Galleta, som er en charmerende lille restaurant. Omgivelserne er afslappede, og de venlige tjenere gør det til et rart sted at være. Restauranten byder på traditionelt spansk tapas med et moderne tvist. Menukortet er simpelt, men maden er lækker og en smagsoplevelse for sig selv. Vinen er billig og utroligt velsmagende. Der er både tænkt i detaljer og gode råvarer. Bar Galleta er et hyggeligt sted til en frokost eller middag. Husk at booke bord her inden I kommer, da restauranten har mange besøgende.

Spansk tapas

Man kan få tapas mange steder i Madrid

Bahiana Club

Vil du spise som de lokale? Så skal du helt klart prøve Bahiana Club, som er en af de bedste restauranter i Madrid. Med hjemlige omgivelser og autentisk spansk indretning, er det et rigtig hyggeligt sted, hvor også personalet vil få dig til at føle dig hjemme. Menuen skifter ofte, men du kan altid være sikker på, at du får velsmagende mad fra gode råvarer. Se menuen her. Prøv eventuelt deres croquetas, pimientos eller spørg tjeneren om en anbefaling. De har også en fin terrasse, hvor man oplagt kan bestille en af deres lækre drinks og nyde aftensolen. Alt i alt, er Bahiana en skjult perle med fantastisk stemning i det sydlige område ‘La Latina’.

 

Inclan Brutal

Vil du opleve moderne tapas i afslappede omgivelser, så er Inclan Brutal det rette sted. Med professionel service, gode tapasretter og lækre drinks til overkommelige priser, er dette en fantastisk restaurant. Det hele er virkelig gennemført, og der bliver lagt vægt på detaljerne både i form af anretningen af mad og drinks men også når det kommer til den professionelle levering af service. Her er det også muligt at bestille den spanske delikatesse ”Tentáculo de pulpo”, som på dansk betyder ”blækspruttetentakel”. Kast dig ud i noget nyt — hvis du tør!

Pulpo - blæksprutte

Den spanske delikatesse Pulpo på vej til at blive forberedt

Botín

Elsker du spansk historie og vil du opleve verdens ældste restaurant fra 1725? Så bestil bord på restaurant Botín i Madrid. Indretningen er overdådig og sjovt nok føles det, som om man træder ind på en restaurant fra 1700-tallet. Maden og drikkevarerne er gode, og betjeningen er hurtig og venlig. Prøv eventuelt deres Roast Suckling Pig, som de er berømte for. At besøge verdens ældste restaurant er en særlig oplevelse. Hvis man kommer, når der ikke er travlt, kan man være heldig at få en rundvisning af stedet. Book bord her.

 

Taberna Txakolina på Calle de Cava Baja

Hver søndag eftermiddag samles madrilenerne på Calle de Cava Baja, som er en lang gade med lækre restauranter i Madrid. Tag på ‘tapas crawl’ sammen med de lokale og spis pinxtos og drik cañas på de mange små tapasbarer. Pinxtos kan beskrives som en stor bruschetta med pålæg, hvor der hertil typisk drikkes en caña, som er en lille øl. En af tapasbarerne som bør besøges, er Taberna Txakolina. Der er altid fyldt med gæster fra lokalbefolkningen og udover de lækre pinxtos, er det helt klart en sjov oplevelse i sig selv. Vær forberedt på, at det er en travl restaurant, og derfor er der måske ikke er nok stole til at sidde ned. I stedet står man ved højbordene og spiser.

Lækre pinxtos i Madrid

Tag forbi en pinxtos bar til en hurtig og ikke mindst lækker frokost

Tips til at udforske restauranter i Madrid på egen hånd

Hvis du selv vil udforske restauranter i Madrid, er vores bedste tip at vælge de restauranter, hvor der er mange lokale. Undgå de restauranter, hvor tjeneren står udenfor og prøver at lokke gæster ind. Disse restauranter er oftest såkaldte turistfælder og har dyrere priser i forhold til kvaliteten af maden. Hvis du har mod på det, så vælg de restauranter, hvor indretningen og menukortet ser autentisk ud. Det kan godt være, at tjeneren ikke har helt styr på det engelske sprog, men det er altså her, at du oftest får mest for pengene, og du kan være sikker på at spise et lækkert og forholdsvis billigt måltid.

Vil du læse mere om Madrid, så kan du læse vores uddybede guide til seværdigheder i Madrid her.

vi har det hele

Leder du efter noget specielt?

Vi laver alle slags rejser til hele Europa og resten af verden. På kortet finder du vores faste destinationer og ready-to-go rejser. Har du andre ønsker eller forespørgsel til skræddersyede rejser står vi klar til at hjælpe dig. Tryk på kortet for at vælge din destination