fbpx

Guide til Sicilien: 5 mustsees Italiens største ø

Guide til Sicilien: Sicilien er den største ø i Middelhavet og byder på mangt og meget. Rundt om hele øen er der en fin hovedvej, så I slipper for bjergkørsel. Dog kan vi lige så godt slå det fast med det samme, I når ikke at opleve hele øen på en uge. Når man siger Sicilien, så tænker mange på en vis trilogi med en familie bosat i New York med rødder til Sicilien og olivenolie-industrien. Sicilien er meget mere end det. Der er en helt særlig varme og gæstfrihed på øen, som ikke opleves mange steder i Italien. Den oplever man især, hvis man kommer lidt væk fra de helt store turistmål!

I denne guide til Sicilien vil jeg fremhæve mine 5 ”must-sees”, som alle tager udgangspunkt i den nordlige og østlige del af øen.

Cefalu

Cefalu er en utroligt populær by, som hvert år har besøg af et hav af turister. Dog står den stadigvæk i skyggen af Taormina, men er helt sikkert et besøg værd. Det er ikke muligt at køre bilen helt ind til centrum. Der findes store parkeringspladser i udkanten af byen, hvor det er let at finde parkering (mod betaling). Fra parkeringspladserne er der en lille gåtur, hvor I kommer ned til strandpromenaden. Her er der mange muligheder for at købe hatte og andre former for gaver med hjem. Hvis I har glemt jeres badetøj eller håndklæde (som I helt sikkert vil få brug for lige om lidt, når vi kommer til stranden i denne fortælling), så har I også mulighed for at købe det her. Cefalu tilbyder det meste, derfor kan I også sagtens bruge en hel dag her.

En dag i Cefalu

Man siger at alle veje fører til Rom, her i byen fører de fleste veje til byens hovedplads, hvor kirken troner flot op. Byens middelaldercentrum byder på mange små snørklede gader, hvor I har mulighed for at shoppe og drikke en kop kaffe. I må ikke snyde jer selv for at kigge ind og nyde den — hvis I ikke er imponeret, så har I i det mindste fundet et godt sted med skygge og en lidt mere skandinavisk-venlig temperatur. Frokosten kan passende nydes på restaurant Kentia, som ligger i den nordlige del af centrum, og har en helt igennem fantastisk udsigt udover vandet. I skal sørge for at gå hele vejen igennem restauranten, så I kommer ud til de gode pladser ved havet. Maden er udsøgt, og især deres pizzaer kan noget særligt.

Efter frokosten må det efterhånden være tid til at bade. Her er to muligheder: Man kan gøre som de lokale og ligge på sandet, eller man kan betale sig fra det og leje strandstole — det er ikke en billig fornøjelse, men det sikrer komforten. I modsætning til mange andre steder på øen, så er stranden en fin sandstrand. Her finder I også strandsælgere og mulighed for at købe massage på stranden i bedste Thailand-stil.

Mennesker slapper af på havnen ved Cefalu i Sicilien

Mennesker slapper af på havnen ved Cefalu i Sicilien

De Æoliske Øer

Man kan ikke lave en guide til Sicilien uden også at nævne De Æoliske øer. De Æoliske øer ligger nord for Sicilien. Fra Milazzo har I mulighed for at tage færgen til ø-gruppen. Bilen kan parkeres i nærheden, da det ikke er nødvendigt med en bil på øerne. Der er i alt 11 øer, hvor 7 af dem er beboede. Den største og hovedøen hedder Lipari. Det er gamle vulkanøer, hvilket naturen også bærer præg af. I 2000 blev øerne optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Når man siger “vulkaner” og “Italien”, så kommer man straks til at tænke på Vesuv ved Napoli og Etna på Sicilien. Men vil I opleve en aktiv vulkan, så skal I besøge Stromboli, som også hører med i øgruppen. Rygterne siger, at vulkanen nærmest har været konstant aktiv de sidste 2500 år.

Øerne er utroligt velbesøgte i dagtimerne, især Lipari, men når mørket falder på, og den sidste færge er sejlet, så sænker der sig en ro, som jeg kun har oplevet på Christiansø, hvis man skal sammenligne med et dansk sted. Her er der også et flot udvalg af restauranter i alle prisklasser.

 

Skøn udsigt over De Æoliske Øer på Sicilien

Der er en skøn udsigt over De Æoliske Øer på Sicilien

Taormina

Taormina er et af de mest turistede steder på øen og med god grund. Den lille by ligger 250 meter over havet. Her har I en ekstraordinær udsigt over havet på den ene side, og vulkanen Etna på den anden side. Den indre by er spærret for biler, så I skal parkere ude foran bygrænsen eller nedenfor, ved vandet, og tage kabelliften op.

Den største og mest populære seværdighed i byen er det græske teater. Siddepladserne er udhugget direkte i klippen, og der er plads til 11.000 tilskuere. Når I er ved byen, så er det oplagt at tage liften ned til stranden, hvor I kan bade fra Isola Bella. En gåtur rundt i Taormina giver ikke den sande opfattelse af Italien og Sicilien, men til gengæld får I nogle flotte feriebilleder og en udsigt, som ikke opleves andre steder.

Etna

Etna er en af de mest kendte vulkaner i Europa. Med sine 3.323 meter er den Europas største aktive vulkan. Vulkanen ligger ikke langt fra Catania, så det kunne være oplagt, hvis man har et aftenfly, at kombinere det med turen hjem. Så sover I også bedre i flyet, når I har besteget vulkanen.

For foden er vulkanen vokser der vinmarker, figenkaktusser og oliventræer. Længere mod toppen bliver det lidt mere goldt, og tankerne driver hen imod et månelandskab. Det er muligt at køre op til Rifugio Sapienza, der ligger i 1900 meters højde herfra er der svævebane op til 2.500 meters højde. Bare rolig, I skal ikke gå de sidste 800 højdemeter. Herfra er der terrængående busser, som fragter jer det sidste stykke op.

Vulkanen Etna set fra byen San Teodora

Vulkanen Etna er et imponerende syn – her set fra den lille by San Teodora

Palermo

Palermo er en utrolig hektisk by, derfor anbefaler vi, at I kører til Trabia og tager toget derfra og ind til byen. Byen er øens hovedstad og den største by på Sicilien. På trods af sin størrelse, så er byen ikke plastret til med seværdigheder, men der er dog nogle, I må se. Book guidede ture til seværdigheder hos Lonely Planet her.

Domkirken ligger midt på corsoen og er hele 100 meter lang. Kirken er bygget i mange forskellige stilarter, da den har fungeret som moské og kirke — dog ikke på samme tid. ”Skammens fontæne” også kaldet “Fontana della Vergogna” ligger på Piazza Pretoria og har hele 20 bassiner og 36 skulpturer. Skal der shoppes, mens I er på Sicilien, så skal I op på Ruggiero Settimo, som har mange butikker. Byen er også kendt for sin små gader, som er spækket med forskellige gademarkeder. Det største ligger på Mercato di Ballaró.

Jeg håber, at I vil finde denne guide til Sicilien brugbar og at I vil nyde øen lige så meget som jeg har gjort.

/Jesper, Vindrose Rejser

vi har det hele

Leder du efter noget specielt?

Vi laver alle slags rejser til hele Europa og resten af verden. På kortet finder du vores faste destinationer og ready-to-go rejser. Har du andre ønsker eller forespørgsel til skræddersyede rejser står vi klar til at hjælpe dig. Tryk på kortet for at vælge din destination