fbpx

Provinsen Torino ligger på grænsen til Frankrig og Val d’Aosta. Området strækker sig til Pinerolo, den maleriske Val di Susa, Canavese og bakkerne mod øst og syd for Torino.

Området, som ligger i det nordvestlige Italien, er kendetegnet ved sine varierede landskaber: Storslåede resorts, store græsarealer, skove og store vinmarker. Provinsen er også hjemsted for en række naturreservater; herunder Sacro Monte i Belmonte, og den vidunderlige Gran Paradiso National Park. I dette spektakulære naturlandskab findes kulturelle og historiske fund.

Hele provinsen er gennemsyret af tegn på Savoyens lange regeringstid. Tænk udførlige boliger i Savoy arkitektonisk stil omgivet af store parker, som er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste. Alligevel er det mest synlige bevis for Savoys magt og historisk i området i selve byen Torino, som en eklektisk by.

Torino – det udendørs museum

Byen kombinerer barokke paladser, monumenter fra den herlige fortid og nutidens arkitektur. En by hvor modernitet eksisterer sammen med tradition, underholdning sammen med produktivitet og historie sammen med nutiden. Det er virkelig en dynamisk scene, der tillader forskellige stilarter at eksistere i fuldstændig harmoni. Kig efter de historiske caféer og elegante butikker i Piazza San Carlo og på Via Roma. Et besøg til det egyptiske museum med sine dyrebare relikvier efterladt af de gamle folk i Nilen. Eller Museo dell’automobile, et symbol på modernitet, er også klart anbefalet.

Unikke eksempler på religiøs arkitektur er der også masser af. Eksempelvis byens katedral der går tilbage til renæssancen, og Sindon kapellet, som er en af ​​de vigtigste barokbygninger og et højtæret religiøst sted. De storslåede offentlige bygninger omfatter Palazzo Carignano, Palazzo Madama og Palazzo Reale, samt de prestigefyldte Savoy boliger.

Torino er også en by der kan betegnes som skatternes vogter. Her finder du uvurderlige kunstværker af Pinacoteca Agnelli, der ligger i Lingotto bygningen, kunstværkerne i Galleria Sabauda og de unikke våbensamlinger i Armeria Reale. I bakkerne omkring byen finder du Basilica di Superga, en vigtig helligdom til Jomfru Maria, der også bærer Savoyens grav. Udenfor Torino finder du historiske bycentre som Ivrea med sin bemærkelsesværdige kunstneriske arv, Susa, Chivasso, Chieri, og landsbyen Mélezet, der bevarer ædle kunstværker fra det 15. århundrede.

Endelig er der det lokale køkken, som er uden sammenligning! Lækre retter, traditionelle opskrifter, fremragende vine og den berømte gianduja chokolade tilbyder smage, som alle vil elske. Torino provinsen overrasker uden grænser og skinner klart igennem med glød af sin episke historie, dens fascinerende kultur og dets storslåede naturlandskab.

Spinner Indlæser...

Regioner i Torino

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY