fbpx

Med en rejse til Gdansk vil du opleve en smuk og velbevaret Hansestad, hvor hvert eneste gamle hus vidner om byens stolte fortid.

Gdansk, som ligger i den nordlige del af Polen, er mindre end Warszawa og Krakow. Derfor er byen perfekt til en weekendtur.

Som er en af de gamle Hansestæder og en af Polens mest historiefyldte byer, er der i Gdansk i dag rig mulighed for at opleve en moderne dynamisk by blandet med et stort historisk, arkitektonisk islæt.

Den polske Tristad — Gdansk, Gdynia og Sopot

Det er oplagt at rejse til Gdansk, hvis du vil opleve en del af den polske ‘Tristad’, der sammen med Gdynia og Sopot udgør et af de mest interessante turistmål i Polen. De tre byer ved den polske ravkyst er specielle på hver sin måde.

Du kan man tydeligt mærke historiens ånd i den over 1000 år gamle bys magiske kunstværker og arkitektur; smalle middelaldergader, gotiske kirker og huse i renæssancestil. I de smalle gader der fører ned til floden, kan du blandt andet opleve købmændene der higer efter turisternes opmærksomhed med smykker og figurer, alt sammen i rav, og endda til konkurrencedygtige priser.

Sopot er en eksklusiv kur-, bade- og underholdningsby, og den livlige Gdynia er et udslag af polakkernes driftighed med en af de største havne i Østersøen.

‘Tristaden’ har også spillet en utroligt stor rolle i Polens moderne historie. Her stod Lech Walesa i 1980 i spidsen for strejkeaktionen, der blev grundlaget for den frie fagbevægelse Solidaritet, som i sidste ende førte til kommunismens fald.

Det gamle, moderne Gdansk

Det moderne Gdansk byder på et stort udbud af shopping, underholdning og restauranter til gode priser. Prøv de klassiske polske restauranter og byens bryg- og snapse-huse. Byen er fyldt med spændende og anderledes muligheder.

Udvalgte seværdigheder

I Gdansk findes et utal af seværdigheder, som man som turist bør se og opleve. Herunder er et udpluk af seværdigheder listet.

  • Neptunbrønden
  • Rådhuset
  • Mariakirken
  • Oliwakatedralen
  • Den gamle by

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om byen? Du finder en fremragende guide hos Lonely Planet lige her.

Spinner Indlæser...

Regioner i Gdansk

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY