fbpx

Som en af Europas mest fortryllende byer, er Tallinn en berusende blanding af middelalderlige og moderne impulser. Det er en by med smalle brostensbelagte gader, kirketårne fra det 14. århundrede. Det er også en vild blanding af restauranter, cafeer, butikker og natklubber skjult i de udskårne stenmure.

Den gamle bydel er på UNESCOs liste, og byder på masser af distraktioner for selv den mest ambitiøse turist. Her finder I ikke store kunstudstillinger, men skønheden er gemt i de små steder. Her finder I nogle historiske perler. Perlerne belyser både Tallinns middelalderlige fortid og sine lange grå dage under det sovjetiske åg. Med sin gamle by kan I bl.a. se steder som Kadriorg Park og Palads, amfiteatret, hvor man i 120 år har holdt sangfestival traditionen i hævd.

Det er også værd at se Tallinns hovedattraktioner; nemlig Toompea højen med parlamentsbygningen, Alexander Nevsky Katedralen, tårnet ”lange Hermann” og domkirken. Sidst men ikke mindst rådhuset, som er et gotisk mesterværk fra det 13-14.århundrede. Den bedste måde at danne sig et overblik over byen, er ved at besøge Skt. Olav-kirken, som var verdens højeste bygning fra 1549 — 1625. Tårnet er 123,7 meter højt.

En by af muligheder

Byen byder på mange forskellige muligheder og seværdigheder. I 2018 blev byen kåret til årets destination på budget. I Tallinn rækker euroen langt, uden man går på kompromis med kvaliteten.

Skal duften af kirkestøv skiftes ud med mere landelige indtryk. Så har byen også  en flot zoologisk have med mere end 13.000 dyr fordelt på 550 arter. Det er den eneste zoo i Estland, og den mest besøgte i Baltikum.

Tallinn byder også på rigtig gode shopping-muligheder, og I vil finde mange shopping-centre, som sælger kendte brands til gode priser. En af de mere dystre oplevelser er Paterie-fængslet, som indtil 2005 husede kriminelle, men i dag fungerer som en turistattraktion, hvor man kan gå rundt i de kolde og fugtige celler. I dag fungerer området også som en kulturpark med cafeer og workshops.

Spinner Indlæser...

Regioner i Tallinn

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY